“VIITORUL NU APARȚINE CUCERITORILOR, CI SLUJITORILOR!”

Distribuie pe:

Un director al unei școli din Franța a fost complet dezamăgit de unul dintre elevii din școala sa. La sfârșitul anului a scris despre el: “Este cel mai slab, cel mai dezordonat și cel mai nepromițător elev din școală!”

După 50 de ani, când directorul nu mai era în viață, s-a organizat un referendum prin care urma să fie desemnată cea mai influentă personalitate a Franței, din toate timpurile. Prin vot popular a fost ales tocmai acest elev slab, dezordonat și nepromițător. Numele lui era Louis Pasteur, fondatorul medicinei moderne.

În onoarea lui, s-a decretat o sărbătoare națională. Fiind bolnav și în vârstă de 73 de ani, Louis Pasteur n-a putut participa la manifestările organizate pentru el la Paris. Cu această ocazie, el a trimis însă un mesaj, care a fost citit de fiul său. “Viitorul nu aparține cuceritorilor, ci slujitorilor!” Nu cei care se pregătesc să cucerească lumea vor domina viitorul, ci acei ce sunt gata să-i slujească pe semeni. Louis Pasteur și-a dedicat viața unui singur scop și l-a atins.

Lasă un comentariu