“N-AU ȘTIUT SĂ TRĂIASCĂ ÎN LIBERTATE”

Distribuie pe:

Ani în șir, o familie a muncit din greu pentru a-și plăti datoriile. Făcuseră un împrumut la bancă pentru a-și cumpăra casa în care locuiau și fiecare membru al familiei a trebuit să caute o slujbă.

Într-o zi au primit vestea că au câștigat o sumă mare de bani la loterie. După ce au primit banii câștigați peste noapte, această familie a scăpat de datorii și au zis: “Suntem cu adevărat liberi!” Acum își puteau cumpăra orice casă și-ar fi dorit, plătind în numerar. Având așa de mulți bani, au decis să nu mai meargă la muncă și își permiteau să cumpere lucruri la care înainte nici n-ar fi visat.

După un an, un redactor al unui ziar cunoscut s-a interesat de această familie. A prezentat într-un articol viața acestor oameni după un an de “libertate”: tatăl era deja mort de trei luni de zile - doctorii

l-au diagnosticat cu grave probleme ale ficatului, cauzate de prea multă băutură; mama locuia cu fiica sa într-o altă locuință și nu mai vorbea cu restul familiei; casa în care locuiseră era părăsită și în paragină; unul dintre fii era în închisoare, condamnat pentru crimă, iar celălalt copil își cumpărase o casă pe care a împrejmuit-o cu un gard foarte înalt și cu zăbrele la geamuri, ca nu cumva cineva să-i fure banii pe care îi mai avea.

Când redactorul a vorbit cu vecinii acestei familii, ei dădeau din cap, spunând: “Au fost o familie deosebită, dar n-au știut cum să trăiască în libertate...”

Lasă un comentariu