APEL AL PREȘEDINTELUI AEP PENTRU GĂSIREA DE EXPERȚI ELECTORALI LA ALEGERILE PREZIDENȚIALE

Președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, lansează un apel către cetățenii români interesați să se implice în alegerile prezidențiale din acest an, recomandându-le să se alăture echipei AEP, în calitate de experți electorali.

“Odată intrați în Corpul experților electorali, cetățenii au șansa de a participa la tragerile la sorți pentru toate alegerile și, din poziția lor de președinți ai birourilor electorale ale secțiilor de votare sau de locțiitori ai acestora, au posibilitatea de a contribui nemijlocit la derularea unor procese electorale corecte și transparente”, afirmă Buică, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Sursa citată precizează că, până cel mai târziu, la data de 27 octombrie, AEP va desemna, prin tragere la sorți, președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora pentru alegerea președintelui României din 10 noiembrie 2019.

“Menționăm că exercitarea funcției de președinte al biroului electoral al secției de votare sau de locțiitor al acestuia prezintă și avantaje pecuniare. Astfel, în perioada funcționării birourilor electorale ale secțiilor de votare ce se vor constitui pentru alegerea președintelui României din anul 2019, președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora vor primi pentru fiecare zi de activitate o indemnizație de 190 de lei (pentru maximum 5 zile în primul tur, și 3 zile în turul al doilea). Persoanele interesate să acceadă în Corpul experților electorali pot trimite cereri de admitere, însoțite de copii ale actelor de identitate și copii ale documentelor care atestă studiile, la adresa de email expert@roaep.ro sau la structurile teritoriale ale AEP”, se arată în comunicat.

Cei care nu mai doresc să facă parte din Corpul experților electorali trebuie să solicite în scris Autorității Electorale Permanente retragerea din Corpul experților electorali, în cel mult 5 zile de la data începerii perioadei electorale, printr-o cerere însoțită de copia actului de identitate.

În cazul alegerilor prezidențiale din acest an, perioada electorală începe în data de 28 august.

 

Lasă un comentariu