TEODOROVICI PROPUNE CA PENSIONARII SĂ PRIMEASCĂ ANTICIPAT UN PROCENT AL SUMEI DE CARE VOR BENEFICIA LA RECALCULAREA DIN 2021

Distribuie pe:

Ministrul Finanțelor, președinte executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a declarat, duminică, că propune să le fie dat anticipat pensionarilor un procent din suma pe care aceștia ar trebui să o primească la recalcularea pensiilor din 2021, conform noii legi a pensiilor, afirmând că pensionarii merită să fie tratați cu respect.

“Am să-i ridic colegului meu (ministrului Muncii -n.r.) o provocare foarte, foarte mare. Este o provocare pe care o să o ridic aici. Când se termină recalcularea pensiilor? În 2021. Haideți să facem așa, fiecare dintre dumneavoastră așteptați o recalculare, pensionarii, în general, așteaptă o recalculare. Spunem această grupă de pensii până la... va avea o majorare de pensii x la sută, cealaltă grupă va avea un alt gen de majorare. Atunci putem aplica o sumă forfetară, adică să dăm de exemplu unui pensionar suma de 300 de lei, poate nu este suma cea corectă, dar nu aștept până în 2021 și dau astăzi 150 de lei, adică un procent din suma pe care o anticipez a fi dată în 2021 și o dăm astăzi. În 2021, când se termină recalcularea vedem cum a fost, dacă a fost sau nu corectă suma. Dacă e mai mult, îi dăm diferența omului, dacă e mai puțin, vedem ce facem atunci. Dar să primiți din timp pentru că oamenii trăiesc astăzi”, a afirmat Teodorovici, la Conferința Organizației Pensionarilor din partid, care a avut loc la Centrul Expozițional Mamaia.

El a adăugat că din partea sa, ca ministru al Finanțelor, nu va fi decât un aviz favorabil pentru o astfel de idee.

Lasă un comentariu