CERAGRIM UNGHENI - UN POSIBIL MODEL DE PERFORMANȚĂ ROMÂNEASCĂ!

Distribuie pe:

Ing. Ioan Pop a absolvit Facultatea de Agronomie din cadrul Universității de Agricultură și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, șef de promoție. De sorginte maramureșean, specialist de mare ținută profesională, a fost apreciat și în vremea socialismului, fiind promovat de la șef de fermă, director la conducerea unui IAS. Într-o vreme când politicienii “revoluției” furate au început să înstrăineze până și iarba de pe marginea drumului, de dragul comisioanelor, inginerul Pop a avut curajul să se privatizeze într-un domeniu pe care îl stăpânea foarte bine - agricultura. Împreună cu soția, ing. Laura Pop, în 1994, au înființat Societatea CERAGRIM SRL, profilată pe cultura cerealelor pe 100 de hectare și cu un tractor vechi, cumpărat din Sighișoara. Profesionalismul și curajul de a accesa credite bancare au făcut ca după 25 de ani să exploateze o societate cu un capital român, pe o suprafață de 1.600 de hectare, teren în proprietate sau în arendă, fiind dotată cu toate utilajele necesare aplicării în producție a unor tehnologii moderne. A pornit de la ideea că succesul în agricultură ține, în primul rând, și de valorificarea producției vegetale. Perseverent, documentat, cu multă știință de carte, în paralel cu sectorul vegetal a dezvoltat și un puternic sector zootehnic pentru creșterea bovinelor și un complex ultramodern de creștere și selecție a porcinelor. Investițiile le-a realizat prin accesarea de fonduri SAPARD. Din anul 2001 și-a diversificat activitatea prin înființarea unui sector de industrie alimentară, la concurență cu firmele susținute cu subvenții din străinătate, demonstrând că și specialiștii români sunt capabili să realizeze performanțe în domeniul agroalimentar. După 25 de ani de activitate, de muncă și, mai ales, înțelepciune și curaj, Societatea Comercială Agroindustrială Ungheni, cu toate că a avut dușmani din umbră, a reușit să se impună, să devină un etalon în domeniul agroalimentar din Transilvania.

Dincolo de performanțe, de încercări și greutăți, Societatea Ceragrim Ungheni s-a remarcat prin formarea unor angajați statornici, fideli companiei, cărora directorul societății, ing. Ioan Pop, a ținut să le mulțumească într-un cadru festiv, organizând, vineri, 23 august, o sărbătoare sub genericul “Ceragrim Ungheni, la 25 de ani de la înființare”, la complexul Europa din Târgu-Mureș. Conștient de aportul, de sprijinul angajaților, ing. Ioan Pop a mulțumit familiei care i-a fost alături, colaboratorilor, angajaților, specialiștilor din cadrul firmei, societăților comerciale care i-au fost alături și instituțiilor implicate în domeniul agroindustrial, cărora le-a acordat și diplome de merit.

Gestul domniei sale scoate în evidență un gen nou de relație dintre patron și angajat, demonstrând că și românii sunt capabili de performanțe...

 

Lasă un comentariu