CEREREA DANEI GÎRBOVAN DE RETRAGERE A DEMISIEI DIN MAGISTRATURĂ – ÎNREGISTRATĂ LA CSM; NU S-A STABILIT DATA DEZBATERII EI

Distribuie pe:

Cererea judecătoarei Dana Gîrbovan de retragere a demisiei din magistratură a fost înregistrată la Consiliul Superior al Magistraturii, a confirmat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al CSM, Daniela Stăncioiu.

Potrivit acesteia, încă nu s-a stabilit data la care va fi luată în discuție de Secția pentru judecători a CSM solicitarea Danei Gîrbovan.

Dana Gîrbovan a precizat, miercuri, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că a decis respingerea numirii acesteia în funcția de ministru al Justiției, că își va retrage demisia din magistratură.

“Am luat act de decizia președintelui României, Klaus Iohannis, de a respinge propunerea privind numirea mea în funcția de ministru al Justiției. Voi răspunde public, punctual, motivelor președintelui, inclusiv aceluia că propunerea ce mă vizează este «total împotriva valorilor democratice», după ce acesta își va motiva în scris și publica hotărârea. (...) Mi-am înaintat demisia către Secția de judecători a CSM, pentru a permite demararea procedurilor de numire. În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru care îmi voi retrage demisia depusă și voi cere Secției pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt”, a scris Gîrbovan miercuri, pe Facebook.

Pe 26 august, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia din magistratură a judecătoarei Dana Gîrbovan.

“Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către președintele României a propunerii privind eliberarea din funcție, prin demisie, a doamnei Dana Cristina Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj, conform art. 65 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare (unanimitate)”, se arăta în decizia CSM.

Potrivit Legii 303/2004 privind Statutul magistraților, eliberarea din funcție a judecătorilor și procurorilor se dispune prin decret al președintelui României, la propunerea Secției pentru judecători sau, după caz, a Secției pentru procurori.

Lasă un comentariu