PLOI TORENȚIALE ȘI VIJELII ÎN 16 JUDEȚE DIN CENTRU ȘI NORD-EST PÂNĂ MIERCURI, URMATE DE RĂCIRE ÎN TOATĂ ȚARA

Distribuie pe:

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineață, o atenționare Cod galben de ploi torențiale și vijelii pentru 16 județe din centrul și nord-estul României, valabilă până miercuri, ora 10.00, când va intra în vigoare o informare meteorologică de ploi și răcire accentuată pentru toată țara.

Potrivit ANM, începând de marți, ora 13.00, până miercuri, ora 10.00, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în zona Carpaților Orientali și în Moldova, apoi local și în Transilvania. Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 50-60 l/mp.

Județele ce se vor afla sub Cod galben sunt: Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Botoșani, Mureș, Harghita, Neamț, Iași, Brașov, Covasna, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Prahova și Buzău, ultimele două parțial.

Începând de miercuri, în intervalul orar 10.00 - 23.00, vremea se va răci în toată țara, mai accentuat în regiunile sudice, sud-estice și centrale, și vor cădea cantități însemnate de apă.

În Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul și sud-estul Transilvaniei, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Temporar, vântul va avea intensificări în sudul și în sud-estul țării, cu viteze la rafală, în general, de 45-55 km/h.

Lasă un comentariu