MUZICA, CORPUL ȘI... NATURA

Distribuie pe:

* “Nu cu mult timp în urmă, Reader's Digest conținea un articol scris de dr. Orrin Keating, în care el spunea cum studiul corpului omenesc l-a schimbat pe el din ateu convins într-un credincios ferm în Iisus Hristos. Un anatomist celebru, David Grand, diseca un cadavru și vorbea studenților săi. Dintr-odată, el se opri și întorcându-se spre studenți, le zice: “Domnilor, aici, în acest organism uman se găsește o respingere completă a ceea ce se cheamă ateism”. El spune că nicio persoană înzestrată cu rațiune nu poate privi la construcția miraculoasă și la aranjamentul organelor în corp fără să admită că o putere creatoare mai presus și dincolo de înțelegerea omenească este răspunzătoare de toate acestea. Mai spunea că dintre toți oamenii, medicii ar trebui să fie persoane religioase, umiliți în fața marelui arhitect al lumii. Cuvintele dr. Grand l-au făcut pe tânărul Keating să părăsească părerile ateiste și să devină un credincios convins.

Dr. Orrin Keating - medic American

***

* În timp ce simțul văzului mă convingea de posibilitatea unui Model Divin, simțul auzului îmi sugera posibilitatea unui ritm universal. Aerul însuși vibrează de muzică... cum ar fi posibil, cu toată această muzică revărsată fără încetare, să nu existe o “Melodie Principală” și un “Maestru Muzician”? “Dumnezeul nostru este mare Savant veșnic și totul în jurul nostru poartă marca puterii Sale creatoare. În frunză, în floare și copac, noi vedem amprentele Sale, cerul este vitrina glorioasă a puterii Sale. Pe uscat și pe mare, urmele lui Dumnezeu se văd clar”.

Baverley Nichols (1898-1983), autor, dramaturg, jurnalist, compozitor și orator. A scris peste 60 de cărți și piese de teatru. Pe lângă romane, mistere, nuvele, eseuri și cărți pentru copii, el a scris o serie de cărți non-ficțiune pentru călătorie, politică, religie, parapsihologie și autobiografie. A mai scris o serie de reviste, ziare, editoriale, de-a lungul vieții sale, cel mai lung fiind coloanele pentru un săptămânal londonez. Cărțile sunt scrise într-un mod poetic, cu limbaj bogat, creativ, evocând răspunsuri emoționale. A fost președinte al Uniunii Oxford și editor de Isis.

***

* “Va veni vremea când se va râde de prostia filosofiei noastre materialiste contemporane. Cu cât studiez mai mult natura, cu atât mai mult mă cuprinde o uimire evlavioasă față de lucrurile creatorului divin”.

Pasteur Louis (1822-1895), chimist și bacteriolog francez, om de știință, pionier în domeniul microbiologiei. Ca bacteriolog s-a ocupat în mod special timp de trei ani studiind cultura bacteriilor pe medii diferite în laborator, cu scopul de a descoperi dacă se produce transformarea dintr-o specie în alta. Pentru a studia multe generații de bacterii, a cultivat microorganisme cu o viață scurtă, unele trăind numai câteva minute. În acest scop, s-au produs mii și milioane de generații diferite de bacterii, însă nu s-a produs nicio trecere de la o specie la alta. Concluzia: “Sunt atâtea specii, câte a făcut Dumnezeu”.

Lasă un comentariu