ÎNCEPUT DE AN ȘCOLAR... LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ TĂURENI

Distribuie pe:

Interlocutor: prof. Vasile DOBRĂU, directorul Școlii Gimnaziale Tăureni

- Care e stadiul pregătirilor pentru începerea noului an școlar?

- Lucrările privind începerea anului școlar s-au desfășurat în termen, astfel că în data de 9 septembrie, Școala Gimnazială Tăureni este pregătită să-și întâmpine elevii. Am efectuat mici reparații și ajustări la instalațiile sanitare și electrice, la pereții clădirilor, acolo unde situația a impus acest lucru, dar vreau să menționez faptul că dacă lucrurile sunt îngrijite și păstrate pe tot parcursul anului școlar, nu prea este nevoie să faci reparații în fiecare an, ci doar să le verifici și întreții. Am găsit înțelegere și sprijin, ca de fiecare dată când instituția se confruntă cu astfel de probleme, la unitatea administrativă locală, respectiv Primăria Tăureni.

- Ce ne puteți spune despre numărul de elevi și cadre didactice?

- Începem anul școlar cu un efectiv de elevi în ușoară creștere față de anul trecut, prin repatrierea unor familii care până în această vară au lucrat în străinătate. Toate cadrele didactice sunt calificate, unele având în schimb catedra în mai multe unități de învățământ din zonă. Așadar, așteptăm cu nerăbdare începerea noului an școlar. Sper ca și elevii noștri să simtă și să își dorească acest lucru, dorindu-ne o activitate și o implicare din partea tuturor cât mai eficientă în cadrul procesului administrativ și didactic.

- Dificultăți?

- Nu avem probleme deosebite pe care să nu le putem soluționa, poate doar microbuzul școlar, care are un grad mai avansat de uzură, să încercăm să mai tragem de el un an, doi, cu reparațiile care se impun, pentru a putea veni în sprijinul elevilor care locuiesc la distanțe mai mari de școală.

- Proiecte în noul an școlar? Perspective?

- Ne pregătim cu nerăbdare pentru inaugurarea unei săli de sport, cu o capacitate de 180 de locuri în comuna Tăureni, care sperăm să fie gata în primăvara anului viitor. Primăria a făcut eforturi serioase în acest sens și, după afirmațiile dlui Ovidiu Petru OLTEAN, primarul comunei Tăureni, suntem pe ultima sută de metri.

Lasă un comentariu