SIGHIȘOARA, DE 20 DE ANI ÎN PATRIMONIUL UNESCO

Distribuie pe:

În data de 8 septembrie 1993 a fost înființată Organizația Mondială a Orașelor Patrimoniului Mondial, la Fes (Maroc). Pentru marcarea acestui eveniment, data de 8 septembrie a fost declarată “Ziua Solidarității Orașelor Patrimoniului Mondial”, orașele organizând diferite activități care au ca scop evidențierea unicității lor.

Sighișoara este membră a Organizației Mondiale a Orașelor Patrimoniului Mondial din anul 2000, după ce, cu un an înainte, Centrul Istoric Sighișoara a fost inclus pe lista monumentelor UNESCO, organizație al cărei scop este conservarea centrelor istorice din întreaga lume, prin revitalizarea urbană și alegerea soluțiilor potrivite de a le pune în valoare.

“La împlinirea a 20 de ani în Patrimoniul UNESCO, Municipiul Sighișoara și Muzeul de Istorie Sighișoara organizează la Sala Sander, în data de 6 septembrie 2019, începând cu ora 11.00, o masă rotundă cu tema Sighișoara, de 20 de ani în Patrimoniul UNESCO și o expoziție de fotografie dedicată acestui eveniment”, informează municipalitatea.

Lasă un comentariu