CHIRTEȘ (PNL): AVEM 208 VOTURI PENTRU MOȚIUNEA DE CENZURĂ; SĂPTĂMÂNA VIITOARE E DECISIVĂ ÎN ATINGEREA NUMĂRULUI NECESAR

Distribuie pe:

Senatorul liberal Cristian Chirteș a declarat joi, într-o conferință de presă susținută la Târgu-Mureș, că pentru susținerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului există deja 208 voturi confirmate, iar săptămâna viitoare va fi decisivă pentru atingerea celor 233 de voturi necesare, urmând a avea loc discuții inclusiv cu parlamentari nemulțumiți de la PSD, care sunt pe punctul de plecare din rândurile social-democraților.

“Încă negocierile există între diferite grupuri, așteptăm să vedem ce se va întâmpla la Senat săptămâna viitoare, marți va fi ales noul președinte al Senatului și vedem dacă componența grupului ALDE se va modifica, va fi desființat sau se va înființa alt grup (...) Ziua de marți va fi una interesantă. Bineînțeles, negocierile pentru moțiune continuă, trebuie să discutăm și cu ALDE, jumătate din parlamentarii ALDE sunt de acord cu ieșirea totală de la guvernare, jumătate nu. Trebuie să vedem pe câte voturi ne bazăm de la ALDE. Cu UDMR s-a discutat, cu PRO România s-a discutat - și aici va fi o problemă, va trebui să ne asigurăm că toți parlamentarii PRO România, mai ales cei de la Camera Deputaților, vor vota o moțiune de cenzură. Discuții sunt cu minoritățile naționale care au spus că jumătate vor vota, jumătate nu vor vota. Cu siguranță confirmate sunt 208 voturi ale opoziției, mai avem până la 233, dar încă trebuie să discutăm cu ALDE. Discuțiile vor fi și de la persoană la persoană, dar și cu parlamentari nemulțumiți de la PSD, care pleacă”, a arătat Cristian Chirteș.

În ce privește reclamarea la Curtea Constituțională a României a existenței unui conflict juridic între Guvern și Președinție, Chirteș susține că prin aceasta Guvernul Dăncilă evită să ceară încrederea Parlamentului întrucât nu are voturi suficiente.

“Noi avem încredere în acțiunile constituționale ale președintelui Iohannis, să nu uităm că în majoritatea cazurilor a avut câștig la Curtea Constituțională, în sensul că mai mult a câștigat decât a pierdut. Cu siguranță este o schimbare politică a Guvernului și cu siguranță Guvernul Dăncilă trebuie să vină în Parlament să ia din nou încrederea Parlamentului, or tocmai asta refuză Guvernul. Prin schimbarea miniștrilor ALDE cu PSD este o schimbare politică a Guvernului. Evită să vină în Parlament fiindcă nu are voturi suficiente”, a concluzionat Cristian Chirteș.

Lasă un comentariu