REPLICA SABIEI VOIEVODULUI ȘTEFAN CEL MARE ȘI SFÂNT VA FI EXPUSĂ ÎN MAUSOLEELE DIN VRANCEA CU OCAZIA ZILELOR EUROPENE ALE PATRIMONIULUI, POTRIVIT UNUI COMUNICAT AL DIRECȚIEI JUDEȚENE PENTRU CULTURĂ (DJC) VRANCEA.

Distribuie pe:

Sabia va putea fi admirată gratuit de vizitatori la Mausoleul Eroilor din Mărășești, pe 13 septembrie, și la Mausoleul Mărăști, pe 14 septembrie.

“Pe parcursul zilei de vineri, 13 septembrie 2019, cât și în data de 14 septembrie, până la ora 12.00, sabia (replică) Marelui Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt va putea fi admirată gratuit de către toți cei care doresc să vină la Mausoleul Eroilor Mărășești. Sâmbătă, 14 septembrie 2019, de la ora 14.00, Sabia Marelui Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt va fi transferată la Mausoleul Eroilor Mărăști, unde va fi expusă până în jurul orelor 17.30”, se arată în comunicatul DJC Vrancea.

La Mausoleul Eroilor de la Mărăști, sabia va putea fi vizionată și de cicliștii participanți la evenimentul “Mausolee pe bicicletă”, care vor asista și la un spectacol al susținut de actorii trupei de teatru Protha, dar și la un mini-concert susținut de Gabi Stănescu - vioară și Marta Băceanu - pian.

Evenimentul este organizat de către DJC Vrancea, Inspectoratul Județean de Jandarmi “Eracle Nicoleanu” Vrancea, Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea, în parteneriat cu Consiliul Județean Vrancea și Muzeul Vrancei.

Lasă un comentariu