CONSILIERII UDMR ÎȘI BAT JOC DE ȘCOLILE DIN ORAȘ...

Distribuie pe:

Consilierii locali UDMR, prin interpelarea consilierului Csiki Zsolt, au încercat, miercuri, 4 septembrie 2019, să-și lustruiască imaginea ponosită a partidului în cadrul ședinței extraordinare de Consiliu local. Cu doar 4 zile înainte de începerea noului an școlar au alocat 700.000 lei unităților de învățământ din oraș, dintre care 400.000 lei pentru Colegiul Național “Al. Papiu Ilarian”.

Vestea bună este că banii s-au votat. Vestea proastă este că timpul rămas până la începerea școlii nu va permite finalizarea lucrărilor propuse a fi executate în timpul vacanței de vară, la fel ca în fiecare an, fapt ce ne obligă a lucra și în timpul anului școlar.

UDMR Târgu-Mureș își bate joc de școlile din municipiu. Oare, când am mințit?! Atunci când Direcția Școli din cadrul Primăriei Târgu-Mureș a solicitat încă din luna iunie, potrivit documentelor justificative, suma de 2.500.000 lei, necesară pentru a putea continua lucrările de reparații? Sau atunci când consilierii UDMR, ascultând ordinele de partid, au alocat la rectificarea din 1 august 2019, doar 800.000 lei din cei 2.500.000 lei pentru nevoile școlilor?!

...Sau miercuri (4 septembrie - n.n.), cu 4 zile înainte de începerea noului an școlar, când consilierii UDMR au alocat doar 700.000 lei Direcției Școli? Adică un total de 1.500.000 lei din 2.500.000 necesari bunei desfășurări a tuturor lucrărilor programate. Sumele alocate sunt praf în ochii Executivului, a elevilor, a dascălilor și a tuturor târgumureșenilor. Totuși, ne “bucurăm” că din 2.500.000 lei solicitați, ați reușit “performanța”, ca înainte de începerea școlii cu 4 zile, să atribuiți școlilor o sumă importantă, însă cu un deficit de 1.000.000 lei. Trag un semnal de alarmă, domnilor consilieri, și vă invit luni, la începerea anului școlar, să le spuneți elevilor de ce îi văduviți de condiții demne de secolul XIX în unitățile școlare? Și vă mai spun ceva: o vorbă înțeleaptă spune să-ți faci iarna car și vara sanie!

 

...și sar din lac în... puțul parcărilor

În urmă cu aproximativ 2 luni avertizam asupra situației în care consilierii UDMR supuneau votului un proiect de hotărâre, care prevedea faptul că proprietarii de imobile cu o suprafață de 55-100 mp construiți, chiar dacă vor să își construiască o bucătărie de vară, trebuiau să facă dovada că au prevăzute 1,5 locuri de parcare, iar dacă se depășeau cei 100 de mp trebuiau 2 locuri de parcare.

Analizând situația mai bine și-au dat seama că au făcut o mare gafă: cum poți să ai o mașină și jumătate, respectiv 1,5 locuri de parcare pentru o autorizație de construcție? Ei bine, săptămâna trecută, prin Hotărârea nr. 241, din 29.08.2019, au modificat... 6 articole. Astfel, pentru fiecare unitate de locuit se vor prevedea minim 1 loc de parcare, așa cum era în varianta inițială. Și, ca să nu se facă de râs, au mai adăugat rastelele pentru biciclete și stația de încărcare pentru autovehiculele electrice. Da, dar în tot acest timp, constructorii au rămas bulversați și blocați cu proiectele lor și, din păcate, această situație va mai trena ceva timp până la obținerea avizului de legalitate de la Prefectură. Timp și nervi pierduți... degeaba. Doar pentru un moft al UDMR!

În care dintre aceste două situații considerați că s-a procedat corect, stimați cetățeni? În prima, în urma căreia am primit acuze dure (am fost făcut mincinos!) din partea consilierilor UDMR, sau în cea de a doua, când același grup de consilieri a revenit și a votat forma finală a acestui document în varianta propusă și susținută de mine?

Vă las, din nou, pe dvs. să analizați cu atenție “marile” inițiative ale consilierilor UDMR venite taman din hăul puțului gândirii, de-a dreptul îngrijorătoare în ultimul timp.

 

Lasă un comentariu