PRIMUL PUI DE MAIMUȚĂ CAPUCIN NĂSCUT ÎN CAPTIVITATE LA ZOO TÂRGU-MUREȘ!

Distribuie pe:

Noul locatar al Zoo Târgu-Mureș poate fi vizitat în prima boxă exterioară aflată lângă pavilionul maimuțelor. “Puiul de maimuță capucin a deschis ochii în captivitate la Zoo Târgu-Mureș. Tată lui este veteran în grădina zoologică din oraș. A fost adus din Praga acum 19 ani împreună cu familia lui de capucini. A rămas singur până acum un an, când o altă grădină zoologică din țară a donat două femele”, detaliază consilierul primarului, Claudiu Maior, care a făcut publică știrea.

Maimuța capucin face parte din familia Cebidae alături de alte 14 specii. Trăiește în zona tropicală și subtropicală din America Centrală și de Sud.

Potrivit specialiștilor, numele i se trage de la ținuta pe care o purtau călugării Capucin, o ramificație a Ordinului Călugărilor Franciscani: o robă maro prevăzută cu o glugă imensă ce le acoperea capul. În momentul în care exploratorii au ajuns în America, în secolul al XV-lea, au găsit niște maimuțe mici, ce semănau cu preoții de mai sus, așa că le-au numit capucini.

Lasă un comentariu