UDMR SE LEAPĂDĂ, IREMEDIABIL, DE “VICEPRIMARUL LUI FLOREA”

Distribuie pe:

La aproape un an de când UDMR Mureș i-a retras sprijinul politic viceprimarului Makkai Gergely și l-a somat să-și dea demisia, președintele Uniunii, Kelemen Hunor, l-a catalogat pe acesta drept “viceprimarul lui Florea”, nemaiconsiderându-l “politician UDMR”. La sfârșitul săptămânii trecute, liderul Uniunii a dat un interviu agenției ungare de presă MTI, în care a evaluat situația politică din Târgu-Mureș, prilej cu care a precizat că viceprimarul își pierde mandatul doar dacă își dă demisia sau este exclus din UDMR însă, în general, formațiunea evită demiterea, deoarece în acest caz se poate ajunge la proces și “nu vrem să ne facem de râs în fața instanței”.

Viceprimarului i se reproșează, printre altele, că a aprobat organizarea de către Primăria Târgu-Mureș a unei campanii de informare prin care locuitorilor le-au fost trimise, în ultimele săptămâni, scrisori din partea primarului Dorin Florea și a consilierului, Claudiu Maior, considerat urmașul său. În scrisoare, Florea și Maior acuză grupul UDMR din Consiliul municipal că ar fi responsabil de nereușitele administrației locale. Potrivit cotidianului Krónika, primăria a mai cerut încă o sută de mii de lei pentru continuarea campaniei de informare, dar de data aceasta nici Makkai, nici Consiliul local nu au aprobat proiectul de hotărâre. Ca răspuns, primarul a anulat participarea delegației din Târgu-Mureș la un festival din Zalaegerszeg (Ungaria), oraș înfrățit.

Makkai Gergely a devenit viceprimarul municipiului Târgu-Mureș, în iunie 2017, la un an de la alegerile locale, în contextul în care opiniile din interiorul organizației locale și județene a UDMR erau împărțite pe tema necesității unui viceprimar maghiar, știut fiind că, încă din anul 2000, Uniunea “se străduiește să-l schimbe pe Dorin Florea din fruntea urbei”. În decursul mandatelor sale, însă, Florea a reușit să-i atragă de partea lui pe viceprimarii UDMR ai orașului, notează sursa citată. (foto - kronika.ro) (I.S.)

 

Lasă un comentariu