DIN NOU LA ȘCOALĂ - DRAGI ELEVI, STIMAȚI PĂRINȚI ȘI PROFESORI

Distribuie pe:

Ca în fiecare an, luna septembrie înseamnă începutul unui an școlar, prilej de sărbătoare, de emoții, speranțe și bucurii.

Dragi elevi, școala este locul unde vă puteți pune în valoare întreaga voastră capacitate intelectuală, de voință și afectivă, pentru a învăța lecțiile care să vă pregătească pentru viață, prin cunoaștere știință, cultură, etică și spiritualitate. Totodată, școala vă formează competențe, deprinderi și cunoștințe prin care, alături de educație, să deveniți tineri pregătiți pentru viață.

În acest context, adresez bobocilor și părinților acestora felicitări pentru alegerea făcută de a vă înscrie la Colegiul Agricol “Traian Săvulescu” din Târgu-Mureș, unitate de învățământ cu o tradiție de 77 de ani în formarea tinerilor și pregătirea elevilor în numeroase domenii, specializări, meserii și calificări, și le urez un bun venit.

Renumele acestei școli, apreciată la nivel local și național, cunoscută și la nivel internațional a fost și este dat de către elevi, absolvenți și cadre didactice, prin sprijinul nemijlocit al partenerilor educaționali-familia, comunitatea locală, mediul economic, instituții guvernamentale și neguvernamentale.

Astfel, Colegiul Agricol “Traian Săvulescu” din Târgu-Mureș funcționează în această zonă frumoasă și liniștită a orașului, oferind un spațiu generos complet și bine dotat pentru învățământ și educație, din care putem aminti: 60 săli de clasă, laboratoare de biologie, fizică, chimie, ecologie, contabilitate, industrie alimentară, științe tehnologice, zootehnie, patologie și chirurgie animală, cabinete de limba română, engleză, franceză, două cabinete de informatică, cabinet de asistență psihopedagogică, cabinet de medicină generală, cabinet stomatologic, bibliotecă școlară, centru de documentare și informare, sală de sport cu vestiare, teren de sport, două terenuri de tenis, fermă didactică cu sector vegetal și animal, seră didactică, parc de tractoare și mașini agricole, parc auto și dotare pentru școala de șoferi, autoturisme și autoutilitare pentru sectorul administrativ, internat școlar pentru băieți și pentru fete, o cantină modernă cu bucătărie și sală de mese, sală festivă și amfiteatru.

Toată această bază materială este pusă în evidență prin voi, dragi elevi, care înțelegeți că trebuie să învățați nu pentru școală, ci pentru voi, astfel așteptând de la voi dorința de a învăța, de a munci temeinic și de a respecta valorile și bunurile puse la dispoziție.

Ne dorim ca instituția noastră să dea șanse egale fiecărui elev, pentru că studiile aici înseamnă șansa unei cariere de succes în viitor.

Învățământul agricol poate că nu este la modă, însă instituția noastră are, așa cum v-am spus anterior, o vechime care i-a permis confirmarea valorii, iar eforturile noastre, susținute de proiecte naționale și internaționale, vin în sprijinul tuturor celor care știu că este nevoie de muncitori, tehnicieni și specialiști bine pregătiți în domeniile serviciilor, industriei alimentare, protecția mediului și agricultură. Nu uitați că la finalul studiilor veți obține un atestat profesional care vă conferă o șansă în plus de integrare în piața muncii.

În acest context vă dorim, dragi elevi,să vă simțiți bine în școala noastră, să aveți curajul, perseverența și tenacitatea de a nu ceda în fața greutăților.

Sperăm să aveți cu toții un an școlar cât mai bogat, cu rezultate bune, care înseamnă nu numai note mari, cât și un comportament exemplar alături de bucuria de a veni la școală cu conștiința că zilnic adunăm în minte și în suflet lucruri noi și frumoase. Vă doresc să vi se împlinească toate visele să aveți sănătate și putere de muncă, să fiți colegi și prieteni, să respectați școala care vă primește cu brațele deschise, în spiritul valorilor fundamentale ale educației: democrație, toleranță și respect.

Dragi părinți, vă mulțumim că ați avut încredere în noi și vă asigurăm că vom face tot ceea ce ne stă în putere să răspundem exigențelor dumneavoastră. Vă rugăm să fiți alături de noi, să ne sprijiniți în realizarea unui adevărat parteneriat școală-familie, în care vor avea de câștigat copiii dumneavoastră. Înțelegem că viața de zi cu zi nu este ușoară, că timpul și resursele dumneavoastră sunt limitate, dar vă rugăm să înțelegeți că prioritatea cea mare sunt copiii.

Doresc să-mi exprim mulțumirea că sunt coleg cu un colectiv de cadre didactice de o valoare profesională și umană de excepție. Dragii mei colegi, vă mulțumesc pentru dăruirea voastră, pentru profesionalismul de care dați dovadă an de an și vă urez să fiți sănătoși, puternici și răbdători, ca împreună să ducem acești tineri cât mai sus pe treapta performanțelor. Aceleași mulțumiri și urări le adresez întregului personal didactic auxiliar și nedidactic, care depun toate eforturile ca această instituție să funcționeze, să fie curată și primitoare.

Cu aceste cuvinte, declar deschis anul școlar 2019-2020 la Colegiul Agricol “Traian Săvulescu” din Târgu-Mureș.

Vă mulțumesc.

 

Lasă un comentariu