“TRADIȚIA, DATINA ȘI OMENIA”

Distribuie pe:

“Zilele Sâncraiului de Mureș”, eveniment aflat la Ediția I, s-a desfășurat pe parcursul a 3 zile, fiind deosebit de reușit, culminat de programul artistic, care a început cu momentul tradițional “Tradiția, datina și omenia” împletit cu obiceiuri românești, maghiare și țigănești - Sâncraiu de Mureș fiind comuna deosebită, unde cele 3 etnii trăiesc într-o armonie extraordinară. Momentul tradițional a fost semnat de “Casa Rusu” - Câmpia Transilvaniei în colaborare cu Ansamblul Mugurelul, Ansamblul de dansuri maghiare și Ansamblul Inima Țiganilor - toate din Sâncraiu de Mureș.

Ne-am bucurat de prezența a numeroase oficialități, la eveniment, printre care prefectul județului Mureș, senatori, primari, directori de instituții și alții.

A avut loc un spectacol deosebit cu nume mari: Vlăduța Urgău, Abram Tibor, Oana Tomoiagă (MM), Alexandru Rusu și alții, precum și un spectacol cu Ansambluri și soliști vocali locali.

Sărbătoarea s-a încheiat cu un foc de artificii.

Pe parcursul a trei zile au fost prezentate standuri locale cu expoziții din cele mai diverse: pictură, obiecte tradiționale, etc.

Mulțumiri Consiliului local Sâncraiu de Mureș, dlui primar, dlui viceprimar și Casei Rusu - Câmpia Transilvaniei, pentru reușita acestei ediții.

 

Lasă un comentariu