PARTIDUL POPULAR MAGHIAR DIN TRANSILVANIA DEPUNE O PLÂNGERE PENALĂ ÎMPOTRIVA GUVERNULUI

Distribuie pe:

Csomortányi István, președintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), va depune, la procurorul general al României, o plângere penală împotriva Guvernului, pe care îl acuză că a declarat, în repetate rânduri, că România este pregătită să primească grupuri de imigranți, încălcând astfel Constituția, care prevede că “pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine”.

Csomortányi a menționat că în 1992 România a fost prima țară din regiune care a inclus această clauză în Constituția sa, însă în spațiul public apar în mod continuu declarații cu privire la faptul că țara este pregătită să primească migranți, cel mai recent anunț în acest sens fiind făcut în august, când au apărut știri cu privire la primirea a 17 imigranți din Africa de Nord, notează MTI.

Potrivit președintelui PPMT, “deși nimeni nu crede în mod serios că România ar fi o țară de destinație pentru imigranți, liderii statului încalcă prevederile Constituției, împotriva intereselor țării, împotriva intereselor Europei Centrale, iar pentru a fi pe placul cancelariilor din Europa de Vest, servește intereselor politice care ar accelera migrația”.

Guvernul de la București nu are nicio bază morală pentru a emite păreri despre această problemă, deoarece în ultimii 50-60 de ani a fost cauza plecării din țară a 800.000 de germani, 400.000 de evrei, 400.000 de maghiari și milioane de români, cifre care fac ca România să fie a doua pe lista țărilor cu cei mai mulți emigranți, după Siria, afirmă Csomortányi.

Liderul PPMT solicită parlamentarilor maghiari să susțină moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, subliniind că maghiarii din Transilvania nu au sprijinit niciodată coaliția PSD-ALDE, iar protocolul în baza căruia UDMR a acordat sprijin parlamentar coaliției a fost exclusiv acțiunea partizană a Uniunii. Or, tocmai din cauza acestui sprijin greșit, maghiarii au ajuns ținta unui nou tip de anti-maghiarism.

Potrivit lui Csomortányi, în cadrul opoziției nu există un efort real pentru răsturnarea guvernului, astfel că se poate întâmpla ca guvernul Dăncilă să mai rămână mult timp la putere. În opinia președintelui PPMT, în situația actuală alegerile anticipate ar reprezenta o soluție.

Lasă un comentariu