PESTE 3.000 DE UTILIZATORI SUPLIMENTARI DE ENERGIE, CONECTAȚI LA REȚELE INTELIGENTE ÎN REGIUNEA CENTRU!

Distribuie pe:

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru va monitoriza la nivelul regiunii de dezvoltare formată din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, implementarea proiectului pentru instalarea de sisteme fotovoltaice destinate eficientizării consumului de energie electrică în locuințe, informează Agenția. Valoarea totală a contractului încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, este de circa 15,6 milioane euro pentru Regiunea Centru, sumă din care se estimează că peste 3.140 de cetățeni își vor putea instala sisteme inteligente de energie, fiecare obținând 20.000 lei nerambursabili din program.

“Estimăm că până la jumătatea anului vom avea 3.144 de utilizatori suplimentari de energie, conectați la rețele inteligente. Investiția de bază se referă la achiziția si montarea panourilor fotovoltaice, care captează energia luminoasă din razele solare și, prin intermediul celulelor fotovoltaice, o convertesc în energie electrică. Panourile solare fotovoltaice se pot monta pe acoperiș, terase sau direct pe sol, întregul sistem având o putere însumată instalată de minimum 3kW”, explică Simion Crețu, director general ADR Centru.

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea capacităților de producere a energiei electrice din surse regenerabile, creșterea eficienței energetice, îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu și livrarea surplusului în sistemul energetic național.

Perioada de implementare a proiectului este de 28 luni, începând cu data de 9 septembrie 2019 până la 31 decembrie 2021.

Lasă un comentariu