ANAF A FINALIZAT PROCESUL DE RESTITUIRE A TAXEI AUTO - A FOST RESTITUITĂ O SUMĂ DE 6,16 MILIARDE LEI

Distribuie pe:

Ministerul Finanțelor Publice, prin Agenția Națională de Administrare Fiscală, a restituit taxe auto (taxa auto pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu) tuturor contribuabililor români care au depus documentații complete, informează ANAF printr-un comunicat remis, luni, AGERPRES.

Astfel, începând din 2017 până în prezent, ANAF a restituit taxe auto în valoare totală de 6,16 miliarde de lei, pentru 1,91 de milioane de cereri depuse și aprobate.

“Menționăm că, ANAF are în atenție și cererile ale căror documentații sunt incomplete. Acestea vor fi soluționate, pe măsură ce contribuabilii notificați vor transmite către Agenția Fiscală clarificările solicitate”, se precizează în comunicat.

Guvernul a aprobat, pe 12 iunie, suplimentarea bugetului Ministerului Mediului cu 650 de milioane de lei pentru restituirea taxei auto, termenul limită anunțat atunci fiind 30 iunie.

“Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Mediului din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019. Este vorba despre o suplimentare cu 650 de milioane de lei pentru a se acorda banii plătiți pentru timbrul de mediu, taxa auto, în funcție de denumirea pe care a avut-o această taxă de-a lungul timpului. Știți că termenul limită este de 30 iunie. Până în acest moment au fost plătite deja sume totale în valoare de 3,1 miliarde de lei”, spunea atunci purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Lasă un comentariu