GRAV! LA NIVEL MONDIAL, UN SINUCIGAȘ LA 40 DE SECUNDE!

Distribuie pe:

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dat publicității cu ocazia Zilei Mondiale pentru Prevenirea Sinuciderii (10 septembrie), consemnează 800.000 de decese la nivel mondial, în fiecare an, unul la fiecare 40 de secunde!

“Fiecare moarte este o tragedie pentru familie, prieteni și colegi. Cu toate acestea, sinuciderile pot fi prevenite.

Cele mai frecvente metode de sinucidere sunt spânzurarea, otrăvirea și împușcarea, de aceea cerem guvernelor să adopte planuri de prevenire, care să ajute oamenii să facă față stresului și să reducă accesul la mijloacele de a-și lua viața.

Pașii care s-au dovedit a fi eficienți includ educarea mass-media în ceea ce privește relatarea responsabilă a sinuciderilor, construirea, în cazul tinerilor, a abilităților de a face față stresului, ajutorarea persoanelor cu risc și reducerea accesului la pericole, precum pesticidele.

De exemplu, interdicția pesticidelor în Sri Lanka a redus rata sinuciderilor cu 70%, între anii 1995 și 2015. În Coreea de Sud, o politică similară a înjumătățit numărul sinuciderilor între 2011 și 2013. Pesticidele sunt utilizate de obicei în cazul sinuciderilor, deoarece sunt extrem de toxice, nu au antidot și sunt adesea folosite în zone izolate, unde nu există ajutor medical în apropiere.

Totuși, rata sinuciderilor la nivel global a scăzut cu 9,8%, până la 10,5 decese la 100.000 de persoane, în ultimii ani. Statele Unite, unde accesul la armele de foc reprezintă un mijloc important de sinucidere, au fost singura regiune la nivel mondial cu o rată a sinuciderilor în creștere cu 6%, în perioada respectivă.

Sinuciderea reprezintă a doua cauză de deces în rândul tinerilor între 15 și 29 de ani, după accidentele rutiere”, atrage atenția OMS.

Lasă un comentariu