ROMÂNIA AFLĂ PE 15 SEPTEMBRIE DACĂ JOACĂ FĂRĂ SPECTATORI MECIURILE DECISIVE CU NORVEGIA ȘI SUEDIA! “TRICOLORII”, TREI CAPETE DE ACUZARE

Distribuie pe:

După problemele cu suporterii din meciul România - Spania, 1-2, de pe Arena Națională, ultrașii au provocat noi incidente la meciul cu Malta, de pe “Ilie Oană”. Fanii au aruncat cu o petardă în teren, au avut scandări împotriva maghiarilor și împotriva FRF și UEFA. România va afla pe 15 septembrie dacă va juca meciurile decisive cu Norvegia și Suedia cu spectatori. Din surse apropiate FRF, sunt șanse mici să scăpăm basma curată. Arbitrul german de la meciul cu Spania, Deniz Aytekin, a trecut în raport incidentele de la meciul cu Spania, și FRF va trebui să se apere pentru trei capete de acuzare: scandări xenofobe, materiale pirotehnice aruncate pe teren și suporteri care au invadat spațiul de joc. Perspectivele nu sunt tocmai bune pentru noi, în condițiile în care UEFA nu tolerează aceste manifestări.

În plus, la aceste capete de acuzare se vor adăuga și incidentele de la Ploiești. Și în meciul cu Malta, ultrașii au avut aceleași scandări xenofobe, dar și împotriva forului european, care s-ar putea să cântărească decisiv în luarea acestei decizii. Ca o coincidență, România află pe 15 septembrie dacă va putea juca cu spectator meciurile din preliminariile Euro 2020, de pe 15 octombrie, cu Norvegia și 15 noiembrie cu Suedia. Ambele confruntări sunt programate să aibă loc pe Arena Națională, iar în cazul în care România va avea procentaj maxim în aceste meciuri decisive, ne putem gândi serios la Campionatul European de anul viitor. Cele mai blânde scenarii sunt: o amendă uriașă de la UEFA sau schimbarea stadionului de disputare a meciurilor. În schimb, există posibilitatea reală de a disputa cu porțile închise unul sau chiar două meciuri din aceste preliminarii: adică exact confruntările cu Norvegia și Suedia, contracandidatele la locul doi. Iar fără ajutorul fanilor, va fi o misiune și mai complicată să obținem cele trei puncte în ambele confruntări.

Lasă un comentariu