POCLOȘUL, ETERNA POVESTE!

Distribuie pe:

Oricât am încerca să facem excepție de el, nu putem pentru că el există; Pocloșul este o realitate a Târgu-Mureșului pe care nu avem cum să o ignorăm.

Cu toate strădaniile celor de la Ape, de a mai îndepărta în timpul anului mizeria din albia lui, cu toate ploile care i-au mai curățat cursul, aluviunile care se depun și care se formează devin un teren propice pentru creșterea unei vegetații specifice neprietenoasă, dar și pentru mirosuri pestilențiale ambele supărătoare ochiului, dar și nasului.

Pentru că mizeria la mizerie trage, neplăcuta albie a Pocloșului a devenit și locul în care cei lipsiți de educație civică deșartă tot felul de obiecte și resturi, conturându-i acestuia din nou vechiul renume de acum circa 3 decenii, de groapă de gunoi a orașului.

Avându-se în vedere că municipiul Târgu-Mureș este considerat un oraș al florilor și curățeniei, deci care se pretinde, și pentru că așa cum spune proverbul “obrazul subțire, cu cheltuială se ține”, suntem de părere că cei doi factori implicați în administrarea lui, care se știu deja, vor găsi timp și bani pentru acțiunea de salubrizare a lui, acțiune care, din păcate, trebuie desfășurată an de an.

O amânare de la un an la altul ar complica prea mult lucrurile și ar constitui o pată neagră pe agenda celor care administrează treburile orașului. Așadar, rugăm consilierii locali, îndeosebi pe cei de la UDMR și POL, să purceadă la o plimbare cu rol de inspecție pe malurile acestuia. Poate vor înțelege mai bine nevoile de salubrizare a acestui canal care ne traversează orașul de la un capăt la altul.

În fotografie: imagine la zi cu starea Pocloșului în zona urbană, centrală a cursului său. 

Lasă un comentariu