TEODOR MELEȘCANU A FOST ALES PREȘEDINTE AL SENATULUI

Distribuie pe:

Senatorul ALDE Teodor Meleșcanu a fost ales, marți, în plen, în cel de-al doilea tur de scrutin, președintele Senatului cu 73 voturi “pentru”, Alina Gorghiu, din partea PNL, obținând 59 de voturi.

Meleșcanu a fost ales cu sprijinul senatorilor PSD și a întrunit, în cel de-al doilea tur de scrutin, votul majorității senatorilor prezenți.

Alina Gorghiu a fost votată, în al doilea tur de scrutin, de senatorii PNL, USR, UDMR și ALDE.

 

Ambasadori străini, primiți la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a primit, ieri, mai mulți ambasadori cu prilejul prezentării scrisorilor de acreditare, a informat Administrația Prezidențială.

Șeful statului i-a primit pe Paul McGarry, ambasador al Republicii Irlanda, Philippe Henri Pierre Corneil Benoit, ambasador al Regatului Belgiei, Roelof Sander van Ees, ambasador al Regatului Țărilor de Jos, Therese Hyden, ambasador al Regatului Suediei, și pe Lea Stancic, ambasador al Republicii Slovenia.

 

Meleșcanu, exclus din ALDE, grupul a fost desființat

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat miercuri în plenul Senatului că Teodor Meleșcanu nu mai este membru al acestui partid, grupul senatorial se desființează și “se configurează” un grup mixt.

El a adăugat că grupul ALDE se desființează pentru că nu mai are șapte membri care au fost aleși pe lista aceluiași partid.

 

Dăncilă: “ ALDE pentru portofoliile rămase vacante”

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, ieri, că a decis nominalizarea unor reprezentanți ai ALDE pentru cele trei portofolii rămase vacante în urma retragerii acestei formațiuni de la guvernare în luna august, urmând să trimită propunerile către Palatul Cotroceni.

Pentru portofoliul Mediului și funcția de viceprim-ministru a fost nominalizată Grațiela Gavrilescu. Pentru portofoliul Energiei a fost nominalizat Ion Cupă, iar pentru Relația cu Parlamentul a fost nominalizat Ștefan Băișanu.

Lasă un comentariu