CONSUMUL MODERAT DE VIN PREVINE ÎMBĂTRÂNIREA

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea Exeter, citați de descopera.ro, afirmă că amatorii de vin au un motiv în plus să rămână fideli băuturii preferate, întrucât un consum moderat de vin contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire a organismului.

“Consumul rațional de vin este o metodă senzațională de întinerire a celulelor. Un experiment îndelungat, legat de efectul acțiunii substanțelor analoage resveratrolului a arătat că celulele inactive au început să se dividă din nou, iar telomerele lor au început să crească în volum.

Vestea bună constă în faptul că substanțe asemănătoare cu resveratrolul, substanță-minune care are efecte antitumorale, antiinflamatorii și de reducere a nivelului zahărului în sânge, se regăsesc și în unele alimentele consumate zilnic.

În studiul nostru, am demonstrat că un consum în cantități moderate al vinului roșu, al ciocolatei negre, al strugurilor de viță de vie și al afinelor contribuie nu doar la eliberarea organismului de toxine, ci și la protejarea creierului de îmbătrânire timpurie.

O astfel de metodă de combatere a procesului de îmbătrânire poate fi utilizată nu doar de persoanele în vârstă, ci și de alte persoane care doresc să își păstreze tonusul și să dispună de mai multă energie.

Efectul benefic al vinului explică și așa-numitul paradox francez. Francezii se află în topul oamenilor cu cel mai sănătos sistem cardiovascular din lume, în ciuda consumului alimentelor cu un conținut mare de grăsimi. Grație resveratrolului, femeile din Franța îmbătrânesc evident mai greu”, explică oamenii de știință britanici.

*

De altfel, regina Angliei, ajunsă la venerabila vârsta de 92 de ani, recunoaște că unul din motivele pentru care sănătatea ei este atât de bună se datorează vinului românesc, prima sticlă primind-o cadou de la prințul Charles, în urmă cu 17 ani.

La micul dejun, aceasta bea câte un pahar de Fetească neagră, apoi unul sau două la prânz, iar după ceaiul de la ora 5 preferă vinul roșu, de asemenea, românesc.

Seara, regina se mai delectează cu un pahar de vin alb de Cotnari, preferatul său, dar nu refuză nici vinul de Murfatlar, băut din cupe de argint.

 

Lasă un comentariu