“SALUT INIȚIATIVA MINISTRULUI TEODOROVICI PRIVIND IMPOZITAREA SUPLIMENTARĂ A PENSIILOR SPECIALE”

Distribuie pe:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că pensiile speciale care reprezintă recunoașterea unor condiții de muncă sau unor restricții speciale, nu înseamnă privilegii speciale, ea salutând inițiativa ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, depusă în Parlament, prin care propune impozitarea suplimentară a acestor venituri.

“Salut inițiativa domnului ministru Eugen Teodorovici, depusă în calitate de senator, prin care propune Parlamentului impozitarea suplimentară a pensiilor speciale. Este o măsură justă, de echitate socială, promovată, deloc întâmplător, în același timp cu majorarea drepturilor tuturor pensionarilor. Pensiile speciale reprezintă recunoașterea unor condiții de muncă sau unor restricții speciale, nu înseamnă privilegii speciale. În această cheie trebuie analizat proiectul de lege care sub nicio formă nu are scopul să aducă mai mulți bani la bugetul de stat. De altfel, impactul bugetar dovedește acest lucru. Fac apel la toți membrii Parlamentului României să analizeze și să trateze cu maximă responsabilitate această inițiativă a domnului ministru Eugen Teodorovici”, a spus Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Totodată, ea a anunțat că joi expiră interimatul lui Mihai Fifor la conducerea Ministerului de Interne, căruia i-a mulțumit pentru modul în care “s-a implicat în organizarea alegerilor și pentru toată activitatea în MAI, într-o perioadă marcată de foarte multe provocări”.

“Fac încă o dată apel către președintele Iohannis să lase deoparte jocurile politice și să renunțe la blocarea Guvernului, pentru a nu periclita funcționarea instituțiilor statului”, a menționat aceasta.

Lasă un comentariu