ARTA CARE UNEȘTE: “REFUGEE ART START”

Distribuie pe:

Luni, 9 septembrie, Asociația ActivRandom a lansat proiectul “Refugee ArtStart”, în spațiul alternativ Stucatura (str. Italiană 12). Proiectul își propune să apropie comunitatea refugiată de cea locală, în București, prin intermediul artei.

Prima acțiune din “Refugee ArtStart” s-a desfășurat în două zile distincte: sâmbătă, 7 septembrie - vizita la MARe (Muzeul de Artă Recentă) - și luni, 9 septembrie - vernisajul lucrărilor concepute de elevii coordonatorului programului de artă vizuală al ActivRandom, Ilina Schileru. Artiștii au vârste cuprinse între 6 și 17 ani și provin din Afganistan, Liban, Siria, Iran, Irak, Iordania, Etiopia, Egipt, Brazilia și România. Lucrările pot fi și achiziționate, sumele urmând a fi direcționate autorilor.

Deschiderea expoziției “ArtStart” a fost găzduită de Stucatura, un spațiu alternativ de cultură vizuală - loc de expoziție dedicat artiștilor contemporani emergenți - cât și gastronomică (bucătărie cu influențe asiatice). “Refugee ArtStart (7-9 septembrie) a fost realizată în co-parteneriat cu Stucatura, și susținută de British Council, MARe (Muzeul de Artă Recentă), VICE, Mustash și Total PC Distribution. 

Lasă un comentariu