FERICIREA, MEDITAȚIA ȘI... LUMINA

Distribuie pe:

• „Pentru mine, Hristos este Mântuitorul meu, al tău, al fiecăruia dintre cei care au nevoie de cel mai mare prieten și ajutor în mântuire". A alege să-l slujești numai pe bunul Dumnezeu este cel mai fericit final al unei vieți".

Corina Chiriac (1949-), cântăreață de muzică ușoară, compozitoare, textieră, realizatoare de emisiune de televiziune și actriță din România. A fost una dintre solistele de mare succes de muzică ușoară din anii 70 și 80. Tatăl său, compozitorul Mircea Chiriac, iar mama, Elisabeta Chiriac, au fost profesori la Conservatorul „Ciprian Porumbescu" din București. De mică, Corina a studiat pianul, începând cu mama sa. Debutează radiofonic în 1965, la casa de cultură a studenților „Grigore Preoteasa". A participat la multe festivaluri în țară și străinătate, câștigând premii și medalii importante.

***

• „Nu este ciudat că atunci când mergem la cumpărături cinci lei este o sumă infimă, dar dacă e s-o dăm unui sărman ni se pare o sumă mare? Nu este ciudat că dacă stăm două ore în biserică la slujbă ni se pare foarte lung timpul, iar dacă stăm la un film sau la un meci de fotbal ni se pare timpul atât de scurt? Nu este ciudat că ni se pare mult câteva minute de a citi din biblie și atât de scurt când citim tot felul de reviste și cărți?

Sunt lucruri la care noi, oamenii, ar trebui să medităm!

Radio România - 19 februarie 2010

În anul 1928, pentru prima dată în România apare Societatea de Difuziune Radiotelefonică, iar primele cuvinte difuzate au fost: „ALO, ALO, AICI RADIO BUCUREȘTI". De atunci, radioul public a emis neîntrerupt, afirmându-se ca un promotor și susținător al culturii și valorilor, al spiritului civic și coeziunii comunitare. În prezent, Radio București înseamnă 7 posturi naționale, 8 posturi regionale, o agenție de presă, 6 formații muzicale, o editură și un târg de carte. La 22 decembrie 1926 se constituia Societatea de Difuziune Radiotelefonică, sub conducerea marelui inginer profesor DRAGOMIR HURMUZESCU, părintele radiofoniei din România. Echipamentele tehnice erau oferite de celebra casă Marconi din Londra. Primul sediu a fost în strada Fântânii, General Berthelot, o veche casă boierească. În anul 1932, dirijorul Mihai Jora înființa Orchestra Radio, iar în anul 1932 - 25 decembrie, Patriarhul Miron Cristea transmitea prima pastorală, și un an mai târziu, primul meci de fotbal dintre echipele României și Iugoslaviei.

***

• „Odată cu lumina, Dumnezeu revarsă asupra pământului și principiul vieții, simțirii și cugetării".

Antoine Lavoisier (1743-1794), chimist, filosof, economist francez. A elaborat o listă a tuturor elementelor chimice cunoscute atunci și a enunțat legea conservării masei substanțelor. A introdus noțiunea de element chimic și a demonstrat că tot ce ne înconjoară este compus din elemente chimice. De asemenea, a dovedit că arderile care se produc în aer au loc deoarece acestea conțin oxigen.

Lasă un comentariu