PESTE 4.000 DE CÂINI S-AU LUAT LA ÎNTRECERE, LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Sub egida Federației Chinologice Internaționale, Asociația Chinologică Mureș a organizat, la finele săptămânii trecute, în Parcul Municipal din municipiu, șase expoziții de anvergură: două internaționale - „Dracula Dog Show" și „Transilvania Dog Show", și patru expoziții naționale, la care au participat peste 4.000 de câini din 31 de țări.

În cadrul „Dracula Dog Show", sâmbătă a fost organizată o expoziție de rase autohtone, cu 20 de Ciobănești Carpatini.

„Dracula Dog Show este cel mai mare eveniment chinologic din România. Și în acest an am reușit să păstrăm recordul ca și număr înscriși, avem 4.000 de înregistrări în cele două zile, asta înseamnă mai mult de 800 de participanți din străinătate, plus români. În total, reprezintă o prezență din 31 de țări. Expoziția noastră este una realmente internațională. Dacă pe plan internațional sunt recunoscute 300 de rase, în acest weekend sunt prezenți, la Târgu-Mureș, câini din aproape 200 de rase", a declarat președintele Asociației Chinologice Mureș, Lokodi Csaba Zsolt, citat de agerpres.ro.

Acesta a mai precizat că participarea din acest an de la „Dracula Dog Show" și „Transilvania Dog Show" întrece orice record românesc pentru anul 2018 în domeniu, atât ca număr de participanți, cât și ca număr de țări din care provin competitorii.

Vicepreședintele Asociației Chinologice Române, Petru Muntean - unul dintre inițiatorii brandului „Dracula Dog Show", a fost arbitrul „Best in Show" al Expoziției, la Târgu-Mureș, unde au fost prezenți încă 20 de arbitri recunoscuți pe plan mondial, din Columbia, Slovenia, Polonia, Olanda, Lituania, Portugalia, Ungaria, Cipru, Belgia, Suedia, Finlanda și România.

În imaginea de sus: colaboratorul nostru, dr. Mircea Gherman, unul dintre cei mai împătimiți „cățălari" mureșeni, alături de Tisa, Tarnița și Gârdișoara, care (și de această dată) s-au clasat printre „premianți", obținând calificativul „Excelent", respectiv „Foarte bine".

Lasă un comentariu