RÂUL VERDE…

Distribuie pe:

Râul Limmat, care străbate Zürich - cel mai vechi oraș din Elveția - a fost colorat, marți, în verde fosforescent, în urma unei acțiuni spectaculoase, revendicată de organizația Extinction Rebellion (XR), care a dorit să protesteze, astfel, față de distrugerea ecosistemului mondial, relatează AFP citată de agerpres.ro.

Organizația a publicat pe site-ul său imagini cu activiștii care au sărit în apa colorată în verde intens și au simulat că sunt morți.

„XR dorește să atragă atenția asupra iminentei prăbușiri a ecosistemului și asupra sistemului toxic în care ne regăsim", au precizat reprezentanții organizației, adăugând că această culoare este dată de uranină, o substanță total inofensivă a cărei toxicitate este echivalentă cu sarea de bucătărie.

Alertată de apelurile telefonice, poliția din Zürich a trimis la fața locului o echipă pentru a stabili dacă există un risc pentru populație, însă XR a anunțat că acțiuni similare vor fi organizate în mai multe orașe elvețiene, în perioada 9-20 septembrie.

O manifestație națională este prevăzută pentru data de 28 septembrie în Berna, cu puțin timp înainte de alegerile parlamentare, notează sursa.

Lasă un comentariu