RECOMANDĂRI PENTRU A LĂSA NERVII DE LA SERVICIU LA UȘA DE LA INTRAREA ÎN CASĂ!

Distribuie pe:

Psihologii recunosc că este aproape inevitabil ca nervii de la muncă să ajungă cu noi acasă și, cel mai probabil, victime colaterale cad tocmai cei dragi, partenerul și copiii, care nu au nicio vină că noi am avut o zi proastă la serviciu.

Totuși, aceștia ne sfătuiesc să lăsăm la ușa de la intrarea în casă grijile de peste zi, recurgând la câteva trucuri avute la îndemână, în locul izbucnirilor nervoase din nimicuri, riscând să pornim un scandal și să regretăm mai târziu că am aruncat vorbe grele asupra celor dragi.

Iată, variantele recomandate de psihologi în cazul în care ajungem de la serviciu un pachet de nervi.

Direct la duș, apoi în pat „odată cu găinile" - În această variantă, există riscul să te trezești în miez de noapte și să nu mai poți adormi sau, din contră, te vei trezi a doua zi de dimineață mult mai odihnit, cu mintea limpede și fără pic de stres. În acest sens, experiența personală își spune cuvântul.

„Gunoiul" de la serviciu rămâne la ușă - Cea mai bună opțiune este să lași „gunoiul" de la serviciu la ușă și să alegi să te bucuri de prezența celor dragi, fără crize de nervi. Aceasta nu este doar o opțiune, ci și o atitudine sănătoasă față de copii și față de partenerul de viață. Pentru a reuși această „detoxifiere mentală", sunt necesare câteva „trucuri".

O scurtă plimbare prin parc înainte de a merge acasă - Pentru a ne scutura de nervi pe preșul de la intrare, nu ar strica deloc să facem o scurtă plimbare, de preferat printr-un parc, înainte de a merge acasă. Copacii, aerul curat și natura în sine sunt adevărate medicamente pentru creier și ajută la inducerea stării de relaxare.

Schimbă-te de hainele de la muncă imediat ce ajungi acasă - Odată scăpat de hainele cu care ai fost îmbrăcat la job, vei elimina și o parte din experiența neplăcută de peste zi. Plus că în creier se petrece o chestie interesantă: dacă rămâi îmbrăcat în tricoul și blugii de la muncă, vei percepe aceasta ca pe o continuare a zilei de muncă, deci te menține în aceeași stare. Așadar, jos textila, fugi la duș și îmbracă-te în cele mai confortabile haine pe care le ai în dulap!

Răsfață-te cu o mică plăcere vinovată - Poate fi o cană cu ceai aromat, un pahar cu vin roze, două pătrățele de ciocolată sau o înghețată, orice te face să te simți mai bine. Nervii tăi o vor lua

la sănătoasa și tu vei fi gata numaidecât de o partidă de drăgălășenii copilăroase.

Stai la colț, dar nu ca pedeapsă - Colțul la care ne referim poate fi bucătăria, baia, terasa ori scaunul din balcon. Important este să fii singur câteva momente, doar tu cu tine, într-un loc liniștit, în care te simți bine. Închide ochii, respiră adânc și gândește-te care e lucrul cel mai de preț pentru tine.

După câteva minute, meditând la răspuns în liniște, cel mai probabil îți vei da seama că jobul este abia pe locul doi, după familie, deci poartă-te în consecință. Alătură-te celor dragi și urmăriți un film împreună, cu un bol mare de floricele în față. Distracția și relaxarea sunt garantate, nervii sunt dați uitării.

Fii recunoscător pentru ceea ce ai - Înainte de a merge la culcare, în loc să intri aiurea pe Facebook sau să îți verifici e-mailul de la muncă, mai bine scrie în jurnal trei lucruri bune care ți s-au întâmplat în cursul zilei. Lasă deoparte ședința la care abia te-ai abținut să nu urli de nervi și încearcă să îți amintești detalii mărunte, cum ar fi: am primit o încurajare din partea colegei, casiera mi-a zâmbit, copilul m-a pupat pe frunte și mi-a spus că mă iubește, partenerul a gătit (chiar dacă fără talent) pentru mine.

Sunt mărunțișuri care fac parte din viață și sunt esențiale pentru starea noastră de bine, chiar dacă uneori nu le conștientizăm sau nu le acordăm importanța cuvenită.

Peste ani, când vom deschide jurnalul, vom constata că acestea sunt lucrurile care ne-au făcut fericiți și care ne-au marcat și format ca oameni.

 

Lasă un comentariu