VARA ANULUI 2019, CEA MAI CĂLDUROASĂ DIN ISTORIA ÎNREGISTRĂRILOR METEOROLOGICE!

Distribuie pe:

Cercetătorii din cadrul Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice (NOAA) din Statele Unite anunță că, la nivel planetar, perioada iunie - august 2019 a fost cea mai călduroasă de la începutul măsurătorilor, care au debutat în urmă cu 140 de ani, fiind depășită doar de temperaturile toride din 2016. Totodată, vara acestui an a fost cea mai călduroasă înregistrată vreodată în emisfera nordică.

Cele mai călduroase veri s-au înregistrat toate în ultimii cinci ani, iar primele opt luni din 2019 au ocupat locul al treilea în topul celor mai călduroase perioade similare din istoria înregistrărilor meteorologice. August a fost a doua cea mai călduroasă lună din istoria înregistrărilor la nivel global, perioadă în care banchiza Oceanului Arctic s-a micșorat cu 30 de procente sub medie, cea mai mică grosime după recordul minim din 2012.

„În Europa, Africa și regiunea Hawaii, în luna august 2019, s-au înregistrat temperaturi care se situează printre primele trei cele mai călduroase luni august din istoria înregistrărilor.

În Africa s-a înregistrat cea mai călduroasă perioadă iunie - august de la începutul înregistrărilor. America de Sud și Europa au avut temperaturi pentru perioada iunie - august care se clasează printre primele trei cele mai călduroase perioade similare din istoria înregistrărilor", arată raportul NOAA.

Lasă un comentariu