UNITATEA 1 DE LA CERNAVODĂ A FOST OPRITĂ CONTROLAT, IERI DIMINEAȚĂ, PENTRU LUCRĂRI DE REMEDIERE LA UN PARAMETRU DE PROCES

Distribuie pe:

Unitatea 1 CNE Cernavodă a fost oprită controlat, miercuri dimineața, în vederea efectuării unor lucrări de remediere la un parametru de proces, informează Nuclearelecrica.

„Conform normelor și procedurilor CNE Cernavodă, efectuarea lucrărilor de remediere se poate realiza numai cu Unitatea în stare oprită. SNN va transmite un comunicat de presă după finalizarea acestor lucrări de remediere, acestea desfășurându-se în conformitate cu planurile și procedurile centralei, fără niciun impact asupra personalului, mediului și populației", precizează compania.

Nuclearelectrica operează centrala nucleară de la Cernavodă, unde funcționează două reactoare de tipul CANDU 6, cu o putere totală de 1.400 de MW. Acestea asigură circa 20% din producția națională de electricitate.

Reactorul 1 a fost pus în funcțiune în anul 1996, iar Unitatea 2 în anul 2007.

Principalul acționar al Nuclearelectrica este statul român, prin Ministerul Energiei, care deține 82,49% din capitalul social.

Lasă un comentariu