CCR A ANALIZAT SESIZAREA PRIVIND UN POSIBIL CONFLICT ÎNTRE GUVERN ȘI PREȘEDINȚIE

Distribuie pe:

Curtea Constituțională a României a discutat, ieri, sesizarea privind existența unui conflict juridic pe tema refuzului șefului statului de numire a miniștrilor.

Sesizarea Guvernului în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituțională a fost înregistrată la CCR, pe 5 septembrie, părțile - Executiv și Președinție - având ca termen de transmitere a punctelor de vedere data de 11 septembrie.

La începutul lunii septembrie, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională pe această temă.

„Miercurea trecută, (n.r. - șeful statului) refuza nejustificat numirea de miniștri în Guvernul României. O săptămână mai târziu, domnul Iohannis blochează din nou numirea miniștrilor interimari în Guvernul României, refuzând de data aceasta să dea un răspuns. Suntem într-o situație fără precedent, o situație de confuzie și dezechilibru generată de comportamentul iresponsabil și egoist al președintelui. Domnul președinte Iohannis are obsesia blocajelor. (...) Și pentru că românii merită să nu fie implicați și sacrificați de către președinte în numele ambiției prezidențiale, Guvernul României va sesiza Curtea Constituțională pentru a reclama un conflict juridic cu șeful statului", a susținut atunci Dăncilă.

Lasă un comentariu