KOVESI, AVIZ POZITIV ÎN CONSILIU DE LA AMBASADORII STATELOR MEMBRE UE PENTRU FUNCȚIA DE PROCUROR ȘEF EUROPEAN

Distribuie pe:

Laura Codruța Kovesi a primit aviz pozitiv în Consiliu de la ambasadorii statelor membre ale UE pentru funcția de procuror șef european, a anunțat, joi, Dacian Cioloș, lider al Grupului Renew din Parlamentul European.

Potrivit acestuia, Kovesi a convins „prin integritate și competență dovedită" în conducerea DNA și a Ministerului Public.

„Eforturile noastre în Parlamentul European dau roade. Mă bucur că Laura Codruța Kovesi a primit azi un vot pozitiv în Consiliu de la ambasadorii statelor membre și, astfel, are cale liberă pentru funcția de procuror-șef european. O felicit, este meritul ei că a ajuns aici și a convins prin integritate și competență dovedită în conducerea DNA și a Ministerului Public. Am reușit, împreună cu colegii din Alianța USR PLUS și din grupul Renew Europe, să acționăm coordonat pentru a depăși blocajul politic care a existat până acum, în parte și datorită împotrivirii guvernului PSD. Din fericire, Franța și guverne ale statelor membre cu care am avut discuții în ultimele luni și-au schimbat poziția și azi au votat pentru candidata română, așa cum ar fi trebuit să se întâmple de la început dacă PSD nu ar fi acționat invers față de interesul României", a scris Cioloș pe Facebook.

Lasă un comentariu