UMFST A CÂȘTIGAT ÎNCĂ TREI PROIECTE CU FINANȚARE EXTERNĂ

Distribuie pe:

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” a câștigat trei noi proiecte ROSE (Romania Secondary Education Project), care își propun să contribuie la reducerea abandonului școlar, informează conducerea instituției. Proiectele sunt finanțate din fonduri externe și se vor implementa pe o perioadă de trei ani la Facultatea de Farmacie, Facultatea de Științe și Litere “Petru Maior” și Facultatea de Economie și Drept.

Proiectul privind Învățământul Secundar ROSE, în valoare totală de 200 de milioane de euro, este finanțat integral de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și se derulează pe o perioadă de 7 ani, în intervalul 2015-2022, fiind implementat de către Ministerul Educației Naționale, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă.

Obiectivul general al celor trei proiecte vizează reducerea ratei abandonului școlar pentru primul an de studii prin creșterea gradului de promovabilitate și îmbunătățirea performanțelor academice ale studenților.

Grupul țintă îl reprezintă studenții admiși în anul I, cu media mai mică sau egală cu 7 la examenul de Bacalaureat, precum și cei proveniți din grupuri sociale defavorizate.

Lasă un comentariu