GONG FINAL

Distribuie pe:

Seria de concerte Museicorum, afiliate în acest an Festivalului Internațional “George Enescu”, se încheie cu trei evenimente de excepție, la sfârșitul acestei săptămâni. Muzeul Municipiului București a invitat publicul să asculte, de vineri și până duminică, o seamă de muzicieni talentați. Director artistic - Arlinda Morava, soprană.

Toate cele trei concerte ale acestui weekend au avut loc și continuă la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2).

După “Periplu în spațiul latin”, de ieri, cu Seducant (grup sincretic abordând muzică, dans și proiecție, având la bază tradiția și avangarda: Maria Chifu - fagot, Olga Podobinschi - pian, Mihaela Pletea - soprană și Fernando Mihalache - acordeon), astăzi, 21 septembrie, de la ora 19, recital de flaut și pian, cu Mihaela Anica și Horia Maxim. În program: Enescu, Suita op. 10 pentru pian solo; Enescu, Cantabile et Presto pentru flaut și pian; Schumann, Trei Romanțe op. 94 pentru flaut și pian; Charles-Marie Widor, Suita pentru flaut și pian.

Mihaela Anica - flaut, este un muzician înzestrat cu o mobilitate artistică remarcabilă și desfășoară - atât în Austria, țara sa de adopție, cât și dincolo de granițele acesteia - o bogată activitate scenică, interpretând, în numeroase recitaluri și concerte, unele dintre cele mai valoroase lucrări din întreaga creație camerală dedicată flautului. Horia Maxim - pian, este considerat unul dintre cei mai buni pianiști ai generației sale, cu prezență constantă pe scena marilor săli de concerte. Abordează un repertoriu vast și complex, atât ca solist concertist-colaborator, în peste 500 de concerte, al majorității orchestrelor simfonice din România, cât și ca partener al unor importanți interpreți români și străini. A înregistrat variate lucrări pianistice pentru coloana sonoră a unor filme produse în Franța și Statele Unite ale Americii (de pildă “Youth Without Youth”, film produs și regizat de Francis Ford Coppola).

Duminică, 22 septembrie, 19.00-21.00 - Recital Trio Mozaic: Oana Spânu-Vișenescu, vioară, Diana Spânu-Danilă, pian, Emil Vișenescu, clarinet.

În program: Milhaud, Suita; Debussy, Preludiu la după-amiaza unui faun; Francaix, Trio; Enescu, Morceau de déchiffrage.

“Trio Mozaic” a fost înființat în anul 1994. În cei peste 20 de ani de activitate a înregistrat numeroase prezențe scenice în țară și străinătate. Biletul intrare este 20 lei și poate fi procurat, în ziua spectacolului, de la Palatul Șuțu, începând cu ora 10.

Lasă un comentariu