“O COOPERARE MAI STRÂNSĂ CU CEDO REPREZINTĂ UN OBIECTIV IMPORTANT AL MINISTERULUI JUSTIȚIEI”

Distribuie pe:

Ministrul Justiției, Ana Birchall, s-a întâlnit, joi, cu președintele Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Linos Alexandre Sicillianos, subliniind în cadrul întrevederii că România dorește o cooperare strânsă cu CEDO, având în vedere numărul mare de dosare care vizează țara noastră.

Potrivit unui comunicat al MJ, principalele teme de discuție au vizat aspectele referitoare la “Cauza Rezmiveș și alții împotriva României”, precum și măsurile care se impun pentru a evita condamnarea statului român la penalități financiare importante.

Birchall a subliniat că România își dorește o cooperare strânsă cu CEDO, “ținând cont de numărul mare de dosare care vizează țara noastră aflate pe rolul Curții”, menționează sursa citată.

Din delegația CEDO condusă de Linos Alexandre Sicillianos, președintele acestei instanțe europene, au făcut parte judecătorul român la CEDO Iulia Antoanella Motoc și grefierul șef adjunct, Andrea Tamietti, iar la întâlnire a participat și agentul guvernamental al României la CEDO, Simona Maya Teodoroiu.

Lasă un comentariu