APEL CĂTRE ALDE ȘI PRO ROMÂNIA SĂ SUSȚINĂ PROIECTUL DE ALEGERE A PRIMARILOR ÎN DOUĂ TURURI

Distribuie pe:

Parlamentarii USR fac un apel la cei din ALDE și PRO România să susțină proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, astfel încât acesta să poată fi aplicat la alegerile locale din 2020, a anunțat, luni, liderul deputaților Uniunii Salvați România, Stelian Ion.

În context, el a făcut un apel separat la președintele Comisiei speciale pentru legile electorale, care este parlamentar ALDE, să reia discuțiile pe marginea acestui proiect în cadrul lucrărilor comisiei, care trebuie “deblocate” și unde PSD nu are majoritate.

“Noi vrem ca alegerile locale din 2020 să prindă o legislație favorabilă în sensul alegerii primarilor în două tururi. Potrivit regulamentului acestei comisii, președintele are atributul convocării, trebuie convocată această ședință și pusă pe ordinea de zi discutarea acestui proiect de lege referitor la alegerea primarilor în două tururi. Trebuie să existe voință politică din partea, în primul rând, a reprezentantului ALDE, care este președintele acestei comisii și cu care am purtat mai multe discuții în trecut și care, din păcate, nu s-au soldat cu un rezultat până în prezent. (...) După cum se știe, grupul parlamentar ALDE suferă modificări de la o zi la alta, este inutil să vorbim cu toți membrii. Important este ce se întâmplă în primul rând în această comisie, acolo se poate debloca acest proiect”, a mai spus liderul deputaților USR.

Lasă un comentariu