GROPARII BASARABIEI

Distribuie pe:

Socialiștii au dat startul competiției între farisei, profitori și mincinoși. Fără să aștepte luna și ziua, când va fi anunțată oficial demararea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, ei au scuipat în mod demonstrativ peste legislația în vigoare și au început să-și prezinte candidații în circumscripțiile uninominale. Cu un tupeu caracteristic bandelor bolșevice, socialiștii au dat năvală peste populația oropsită s-o “fericească”, aducându-le o strânsură de indivizi ghiftuiți, roșii la înfățișare ca racii fierți, indivizi parașutați în mijlocul oamenilor necăjiți, să-i prostească și să le smulgă votul pentru mandatul de deputat. Pare greu de crezut, dar chiar părintele lor - Vladimir Voronin - s-a revoltat pe obrăznicia ucenicilor săi și a cerut să oprească încălcarea flagrantă a Codului Electoral de către socialiști și de alte partide care s-au pornit cu pomenile și candidații prin republică, înainte de termenele stabilite de lege.

Deocamdată, instituțiile statului și justiția au luat apă în gură, dar devine cât se poate de clar că se apropie cea mai perfidă, abuzivă și murdară campanie electorală de la Independență încoace, din simplul motiv că în lupta pentru puterea politică au intrat clanuri mafiote foarte puternice și bogate, nu partide onorabile, care să respecte alegătorii, legislația, normele etice și bunul simț. Va trebui să rezistăm la batjocura organizată de șarlatani, bandiți, oligarhi și mercenari, va trebui să-i ajutăm pe cetățenii simpli să se orienteze în oceanul de minciuni și promisiuni goale și să nu aleagă în Parlament mârțoage de-ale lui Putin, Kozak sau Rogozin, ci politicieni responsabili și patrioți, care își asumă deschis drama și destinul Basarabiei și au în ei voință să facă dreptate acestui neam înstrăinat de națiunea și Țara sa. Iar după reîntregire, celelalte probleme le vom rezolva treptat, Acasă, în familie, împreună cu tot neamul românesc.

Nu avem dreptul să confundăm alegerile cu loteria sau horoscopul, nici să neglijăm sau să credem că toate sondajele sociologice sunt cumpărate și neadevărate. Ne place sau nu, dar, de câțiva ani, în topul preferințelor cetățenilor moldoveni se află partidul socialiștilor (PSRM), fenomen foarte grav, neluat în seamă de sociologi, de analiști, de mass-media și de societatea civilă. Totuși, se cere să nu închidem ochii în fața realităților care ne dezgustă, dacă dorim să protejăm organismul social de o boală cumplită. Foarte puțini cetățeni conștientizează primejdia reală pe care o prezintă în viitor tumoarea canceroasă ascunsă sub numele de PSRM. Activitățile gălăgioase și populiste ale socialiștilor, amenințările teribiliste la adresa unioniștilor și finanțările obscure “a la Bahamas” nu sunt suficiente pentru a înțelege un partid marginal și extremist, care atinge în sondaje 30-35% și deține în Parlamentul actual 23 de mandate. Că socialiștii cu dodonul lor sunt parte a puterii, a oligarhiei și a sistemului corupt, e pe înțelesul multora, dar, deocamdată, electoratul nu îi taxează, ei păstrându-și un contingent de susținători periculos de mare. E o eroare inadmisibilă ca PSMR să fie ignorat, trecut cu vederea și desconsiderat. Aceasta e chiar tactica socialiștilor: să o facă pe proștii, pe circarii, ca lumea bună să nu-i ia în serios, iar ei, între timp, să folosească neatenția societății și avantajele democrației, pentru a acapara, după președinție, puterea totală în R. Moldova. Istoria ne oferă lecții destule, când desconsiderarea grupurilor marginale și a indivizilor paranoici din fruntea lor a condus la preluarea puterii absolute și a născut monștri sângeroși. Nici vorbă, R. Moldova nu e Germania sau Rusia, să dea lumii un fuhrer descreierat sau pe cel mai odios criminal, dar că petrecărețul de la Condrița, lovit în creștet de toiagul preakaghebistului Kiril, se vrea un Putinică ot Sadova, este prea vizibil, oricât de ridicol ar arăta.

Haideți să căutăm împreună răspunsurile cele mai relevante la întrebarea de bază - de ce socialiștii și partidul lor reprezintă un pericol mortal pentru viitorul R. Moldova? Să stabilim câteva puncte de reper, care ne-ar ajuta să ne apropiem de scopurile adevărate ale unei formațiuni angajate de Kremlin să câștige alegerile, să pună mâna pe putere și să transforme R. Moldova într-o gubernie federală, într-o rezervație banditească de felul Transnistriei.

Partidul socialiștilor activează pe teritoriul R. Moldova, dar este un partid străin, un partid al Federației Ruse, parașutat în mijlocul mulțimilor sărăcite și îndoctrinate, un partid antinațional, mascat și diversionist, care beneficiază de spațiul democratic, înșeală cetățenii moldoveni, le fură voturile și țintește, după ocuparea Președinției, să ocupe Parlamentul, Guvernul, Procuratura, SIS-ul și toate celelalte instituții de bază ale statului. Partidul socialiștilor este o unealtă docilă, prin care Moscova experimentează în regiune scenarii pașnice de reocupare a coloniilor pierdute, instalând la guvernare, prin vot democratic, marionete fidele. Misiunea socialiștilor, foarte bine plătită, este să folosească puterea pentru a organiza un referendum de schimbare a Constituției, să elimine din Legea Supremă articolul 1, care stabilește clar că “R. Moldova este un stat unitar și indivizibil” și să-l transforme în “stat federativ”. Ceea ce ar însemna, mai popular, să distrugă statul unitar și să rupă teritoriul R. Moldova, cel puțin, în 3 părți.

Practic, federalizarea legalizează desprinderea juridică a Găgăuziei și a Transnistriei, cu tot cu pământurile de la Sud și de la Est, din trupul Moldovei. Lacrimile de crocodil ale lui Dodon și ale ciracilor săi, după statalitate, sunt o farsă pentru naivi, fiindcă ei, prin federalizare, devin adevărații gropari ai statului moldovenesc. La fel, prin ura lor patologică față de moldoveni și prin ațâțarea vrajbei interetnice, socialiștii creează condiții pentru o dictatură prezidențială, pentru confruntări între cetățeni, iar în caz de eșec la alegeri, ei pregătesc baricadele pentru ostilități deosebit de periculoase, pe care vor încerca să le direcționeze cam după scenariul ucrainean, cu vărsări de sânge, cu apariția “omuleților verzi și a pacificatorilor ruși”, în zonele fierbinți.

Să ne înarmăm cu răbdare și argumente, să explicăm oamenilor adevăratele scopuri ale socialiștilor, să le spunem deschis alegătorilor că Dodon este plătit de Kremlin să federalizeze R. Moldova, iar federalizarea înseamnă sfârșitul statalității moldovenești. Ei, socialiștii, sunt groparii R. Moldova. Ca să păstrăm întreagă moșia strămoșească, moșia Moldovei pe care ne-a lăsat-o Ștefan cel Mare s-o avem pe vecie, feriți-vă de vânzătorii de neam și de țară, feriți-vă de Iuda și nu le dați niciun vot fățarnicilor dodoniști, care au fost plătiți să îngroape statul unitar cu tot cu R. Moldova, care nu este a lor, ci, pentru totdeauna, a noastră.

Lasă un comentariu