PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, KLAUS IOHANNIS, LA ONU

Distribuie pe:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, conduce, în perioada 24-26 septembrie a.c., delegația României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), care se desfășoară la New York, Statele Unite ale Americii.

Tema reuniunii este ,,Stimularea eforturilor multilaterale pentru eradicarea sărăciei, educația calitativă, acțiune climatică și incluziune”. Cea de-a 74-a sesiune a Adunării Generale a ONU a debutat la 17 septembrie și are o durată de un an, segmentul de dezbateri generale la nivel înalt fiind cel mai important eveniment anual de diplomație multilaterală.

Președintele Klaus Iohannis va susține mâine, 25 septembrie, declarația națională în plenul Adunării Generale, va participa la Forumul Politic la Nivel Înalt pe tema “Accelerarea implementării Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă” și va avea o serie de întâlniri bilaterale.

Forumul este primul summit ONU dedicat Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, după adoptarea Agendei 2030 în septembrie 2015. În cadrul evenimentului, șefii delegațiilor naționale vor evalua progresele în implementarea Agendei 2030 și vor trasa coordonatele următorului ciclu de patru ani. Participarea la Forum este o oportunitate pentru România de a prezenta progresele la nivel național în vederea implementării Agendei, inclusiv rolul regional asumat prin organizarea unor evenimente care să promoveze parteneriate regionale în acest scop, informează Administrația Prezidențială.

 

Lasă un comentariu