ÎNTREVEDERE CU PRIMARUL DIN JERSEY CITY

Distribuie pe:

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, aflată în vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, s-a întâlnit, luni, cu primarul orașului Jersey City, Steven Fulop, discuțiile vizând, între altele, posibilitatea deschiderii unei linii aeriene directe între București și New Jersey, potrivit Biroului de presă al Guvernului.

“În contextul vizitei de lucru în Statele Unite ale Americii, prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu primarul orașului Jersey City, Steven Fulop. În cadrul discuțiilor, premierul a subliniat oportunitățile economice din domenii esențiale, precum energie, infrastructură, economia digitală, agroturism și sănătate, menționând că în această guvernare au fost promovate o serie de acte normative menite să îmbunătățească și să faciliteze modul de desfășurare a afacerilor în țara noastră”, precizează sursa citată.

Potrivit informării, în Jersey City trăiește o comunitate importantă de români - peste 35.000.

“Anul trecut, a fost semnat un memorandum de înfrățire între Jersey City și Sectorul 1 București, iar o zonă foarte importantă din orașul american va purta numele de Piața România. În acest context, prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a oferit primarului Fulop drapelul României. De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea deschiderii unei linii aeriene directe între București și New Jersey. Acest lucru va fi în măsură să contribuie la consolidarea legăturilor dintre România și SUA, dar și la creșterea ofertei de rute disponibile pentru rezidenții americani, inclusiv din perspectiva legăturilor în interes de afaceri”, conform comunicării de la Biroul de presă al Guvernului.

Aceeași sursă menționează că primarul din Jersey City are origini românești, părinții lui Steven Fulop venind în SUA în anii '60.

În continuarea vizitei pe care o efectuează în SUA, prim-ministrul român are programate întrevederi cu Angel Gurria, secretarul general al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), și cu James Richard Perry, secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, potrivit agendei anunțate de Guvern.

Lasă un comentariu