ROMÂNIA SE ALĂTURĂ UNOR INIȚIATIVE CONCRETE DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA EFECTELOR SCHIMBĂRILOR CLIMATICE

Distribuie pe:

România a anunțat intenția de a se alătura unor inițiative concrete de luptă împotriva efectelor schimbărilor climatice, răspunzând unui apel, în acest sens, lansat de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, către statele membre, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, ministrul Afacerilor Externe, Ramona-Nicole Mănescu, a participat luni, la New York, SUA, la deschiderea oficială a primului Summit ONU privind Acțiunea Climatică, eveniment care aduce în atenție nevoia de urgentare a eforturilor de limitare a efectelor schimbărilor climatice la nivel global.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a lansat un apel către statele membre de a adopta măsuri concrete, inclusiv cu caracter social și financiar, pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, cu 45%, până în anul 2030, și atingerea nivelului zero, până în 2050.

“Răspunzând apelului secretarului general al ONU, România a anunțat intenția de a se alătura unor inițiative concrete de luptă împotriva efectelor schimbărilor climatice, inclusiv angajamente care au la bază factori sociali și politici.

România sprijină, de asemenea, întărirea cooperării globale și adaptarea efectivă la schimbările climatice, având în vedere impactul acestora asupra populației, dar și a economiilor naționale”, precizează MAE.

Lasă un comentariu