EDUCAȚIA PERSOANELOR PRIVATE DE LIBERTATE - O PRIORITATE PENTRU ADMINISTRAȚIA NAȚIONALĂ A PENITENCIARELOR

Distribuie pe:

În anul școlar 2019-2020 sunt înscrise 12 persoane private de libertate la formele de învățământ primar și gimnazial. Programa școlară cuprinde aceleași materii și bareme de evaluare ca în toate unitățile de învățământ similare, din sistemul educațional românesc, destinate programului special de învățământ.

Educația persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru Administrația Națională a Penitenciarelor, prin aceasta realizându-se pregătirea acestora pentru revenirea în societate și creșterea șanselor de reintegrare în societate, preciza conducerea Penitenciarului Târgu-Mureș.

Festivitatea de deschidere a anului școlar 2019-2020 a avut loc la sediul Penitenciarului Târgu-Mureș. La eveniment au participat reprezentanții instituțiilor colaboratoare ale Penitenciarului Târgu-Mureș, respectiv Centrul Școlar de educație incluzivă nr.3 Reghin. Manifestarea a fost precedată de slujba de Te Deum, oficiată de preotul unității și prezentarea cuvântului de deschidere a anului școlar

2019-2020, din partea directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Lasă un comentariu