LA LICEUL TEHNOLOGIC LUDUȘ - CONDIȚII OPTIME PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT PERFORMANT

Distribuie pe:

Interlocutor: prof. Ciucă Claudiu-Corneliu, director al Liceului Tehnologic nr. 1 Luduș

- Cum a început noul an școlar la Liceul tehnologic Luduș?

- Buna funcționare a procesului instructiv-educativ reprezintă o prioritate a conducerii Liceului Tehnologic nr. 1 Luduș, de aceea, asigurarea tuturor condițiilor necesare unui învățământ performant s-a avut vedere și în acest debut de an școlar. Așadar, unitatea noastră a început anul școlar 2019-2020 în condiții optime, iar în acest sens s-au finalizat lucrările

de igienizare, reparații și curățenie, în ambele corpuri ale liceului. Există aviz sanitar și

s-a efectuat dezinsecția, iar centralele termice, hidranții și stingătoarele sunt verificate tehnic.

Pentru mai buna siguranță a elevilor, s-a extins sistemul de supraveghere video atât în interiorul unității, cât și în curtea școlii.

- Care este valoarea investițiilor?

- Pentru ca școala să constituie un cadru primitor și adecvat învățării, eforturile noastre au fost canalizate spre lucrările de igienizare și reparații, care s-au efectuat în săli de cursuri, grupuri sanitare și vestiare, în valoare de 22.000 lei.

- Câți elevi sunt înscriși la unitatea de învățământ pe care o reprezentați?

- Ne bucurăm și în acest an școlar de un efectiv considerabil de elevi. Unitatea noastră găzduiește și conduce pe drumul spre cunoaștere un număr de 870 de elevi la învățământul de zi și 70 de elevi la Clubul Sportiv Școlar.

- Unde ați găsit sprijin?

- Cum nimic de amploare nu poate fi realizat prea ușor fără sprijin, am solicitat și ne-am bucurat de parteneriate și colaborări cu Primăria orașului Luduș, cu Biserica Ortodoxă, cu Casa de Cultură “Pompeiu-Hărășteanu” sau cu Biblioteca Orășenească, dar am beneficiat în anumite situații și de susținere financiară din partea unor sponsori locali.

- Ce activități au fost desfășurate pe perioada vacanței de vară cu elevii/cadrele didactice?

- În perioada vacanței, mulți dintre elevii liceului nostru au experimentat diverse locuri de muncă, iar concediul cadrelor didactice, ca de fiecare dată, a fost presărat cu participări la examene naționale, în calitate de asistenți, membri sau evaluatori, sau la examene pentru obținerea gradelor didactice. Oricum, sper că vacanța a fost de bun augur, pentru elevi și profesori deopotrivă, iar annul școlar ce tocmai și-a deschis brațele să ne aducă lucruri bune.

- Perspective?

- Unitatea noastră de învățământ susține “scara” de ascensiune spre un viitor promițător, așa cum și-l dorește fiecare.

 

Lasă un comentariu