BILANȚ “LET'S DO IT, ROMÂNIA!” - ZIUA NAȚIONALĂ DE CURĂȚENIE 2019, ÎN MUNICIPIUL SIGHIȘOARA

Distribuie pe:

Municipiul Sighișoara, în colaborare cu unitățile de învățământ sighișorene a organizat, în perioada 21-23 septembrie 2019, o acțiune de ecologizare și de responsabilizare a populației privind deșeurile, în municipiul Sighișoara.

La această acțiune au participat reprezentanți ai Municipiului Sighișoara, voluntari ai Fundației Mihai Eminescu Trust, cadre didactice și elevi ai Școlilor Gimnaziale Zaharia Boiu, Victor Jinga, Miron Neagu, Nicolae Iorga, Aurel Mosora, Radu Popa, ai Colegiului Național Mircea Eliade, ai Liceului Tehnologic nr. 1 și ai Liceului Teoretic Joseph Haltrich.

Acțiunea de ecologizare s-a desfășurat în Municipiul Sighișoara, pe străzile: Tache Ionescu, Șt. O. Iosif, Mihai Eminescu, Ilarie Chendi, Anton Pann, Libertății, Horia Teculescu, Nicolae Iorga, George Coșbuc, Codrului, Plopilor, Brădet, Dumbravei, Florilor și Nouă, în zonele unităților de învățământ, parcarea Sălii Polivalente “Radu Voina”, malul Târnavei și Cetatea Medievală, iar deșeurile colectate au fost depozitate în 165 de saci menajeri de 120 l.

“Ziua Națională de Curățenie 2019 - “Let's Do It, Romania!” este un proiect desfășurat în context global, în 150 de țări, sub numele “World Clean Up Day” cu scopul de a mobiliza cât mai mulți cetățeni pentru a se implica într-o amplă acțiune de ecologizare a zonelor poluate cu deșeuri.

Municipiul Sighișoara mulțumește voluntarilor pentru implicarea în această acțiune de ecologizare.

ZIUA SPAȚIILOR DESCHISE

“Tu cum vrei să fie?”

Municipiul Sighișoara invită locuitorii orașului, vineri, 27 septembrie 2019, începând cu ora 15.30, într-o călătorie inedită în care se vor putea vizita o parte din spațiile cu un potențial deosebit, care aparțin municipiului și care în acest moment nu sunt valorificate.

Într-un circuit punctat de evenimente (expoziții, concerte, workshopuri cu copii, organizate de artiști pe care îi vom invita pentru a pune în lumină spațiile respective). Conform unui program stabilit, se vor putea vizita următoarele clădiri:

1. Fosta Bancă Agricolă, str. 1 Mai nr. 7, clădire monument istoric, clasa B;

2. Vila Maurer;

3. Casa Beloianis (fost internat), strada N. Bălcescu nr. 4, clădire monument istoric, clasa B;

4. Spațiu str. Turnului nr. 1;

5. Turnul Fierarilor - clădire monument istoric, clasa A;

6. Turnul Croitorilor - clădire monument istoric, clasa A.

Acest eveniment are ca scop implicarea întregii comunități în încercarea de a crea o viață socială și culturală activă a orașului, prin dezvoltarea sentimentului proprietății, prin conștientizarea valorilor pe care le deținem, valori care ar putea îmbunătăți calitatea vieții fiecărui cetățean. Spațiile vizitate, prin deschiderea lor și includerea într-un circuit cultural și/sau social, ar determina atât venituri la bugetul local (prin închiriere, concesionare, etc.) cât și afluxul unui turism de calitate, în special a zonei de vârstă tinere.

În fiecare spațiu va exista câte un caiet în care participanții își vor putea exprima opiniile și sugestiile legate de viitoarea funcțiune a locației respective; acestea vor fi centralizate și puse în discuție într-o dezbatere publică ce va fi anunțată pentru o dată ulterioară.

Program:

15.30 - Întâlnire în Piața Cetății

* Turnul Croitorilor - workshop copii - Mihai Eminescu Trust

* Turnul Fierarilor - Vernisaj Expoziție Artă Contemporană

* Spațiu - Str. Turnului nr. 1

* Vila Maurer

* Casa Nikos Beloianis - str. Nicolae Bălcescu nr. 4

* Fosta Bancă Agricolă - str. 1 mai nr. 7 - vernisaj expoziție și concert Aud Band.

Lasă un comentariu