EMISIUNE NUMISMATICĂ: 100 DE ANI DE ÎNVĂȚĂMÂNT SUPERIOR ROMÂNESC LA CLUJ

Distribuie pe:

Banca Națională a României lansează în circuitul numismatic, începând cu data de 30 septembrie 2019, o monedă din argint, cu tema 100 de ani de învățământ superior românesc la Cluj.

Aversul monedei prezintă clădirea și numele Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj, inscripția “ROMANIA”, valoarea nominală “10 LEI”, stema României și anul de emisiune “2019”, iar reversul redă Aula Magna a Universității “Babeș-Bolyai”, o carte deschisă pe care se găsește inscripția “TRADITIO NOSTRA UNACUM EUROPAE VIRTUTIBUS SPLENDET”, inscripția circulară “100 DE ANI DE UNIVERSITATE ROMANEASCA LA CLUJ” și anii “1919-2019”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză, și includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul acestei emisiuni este de 300 monede din argint, prețul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare) este de 385 lei pentru o monedă, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării, se poate utiliza formularul publicat pe site-ul oficial al Băncii Naționale www.bnr.ro

Lasă un comentariu