PREȘEDINTELE IOHANNIS, PREZENT LA ANIVERSAREA UNUI SECOL DE ÎNVĂȚĂMÂNT SUPERIOR ROMÂNESC LA CLUJ-NAPOCA

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis participă, luni, 30 octombrie, la ceremonia de deschidere a anului universitar 2019-2020, la Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, informează Administrația Prezidențială.

Evenimentul, care va avea loc în Aula Magna a UBB, marchează un secol de la constituirea universității și consfințește excelența academică și de cercetare a instituției de învățământ clujene.

Cu prilejul aniversării a 100 de ani de învățământ superior românesc la Cluj-Napoca, președintele Iohannis va decora cele șase universități de stat din municipiu, care au avut un impact deosebit în comunitate, reprezentând un pilon important în conservarea și promovarea valorilor și a culturii naționale.

În cadrul unei ceremonii care va avea loc la Primăria din Cluj-Napoca, Universitatea “Babeș-Bolyai”, Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”, Universitatea Tehnică, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Universitatea de Artă și Design și Academia de Muzică “Gheorghe Dima” vor fi decorate de președintele Iohannis cu Ordinul “Meritul pentru Învățământ” în grad de Mare Ofițer. 

Lasă un comentariu