ASOCIAȚIA “EURO FOTO ART” VERNISAJUL EXPOZIȚIEI ARTISTULUI FOTOGRAF WING CHIU LAI, ÎN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Asociația Internațională “Euro Foto Art” din Oradea organizează, în parteneriat cu China Photo Network Online din Zhuhai (China) și Organizațiile Partenere ale Asociației din România, sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe a României și Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, Festivalul Fotografiei Chineze în România. Ediția a VII-a

a Festivalului este dedicat Aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-chineze, respectiv Zilei Naționale a Chinei, cuprinde 15 expoziții alcătuite din creațiile artiștilor fotografi din China, din care o expoziție a doi artiști fotografi din România, intitulată “Impresii din China”.

În acest context, în sălile de expoziții ale Fotoclubului “Marx József” din Cetatea medievală Târgu-Mureș, vor fi instalate lucrările artistului Wing Chiu LAI (Macau-China), intitulată “Ritmurile lotusului”. Expoziția care cuprinde 50 de fotografii alb-negru, care se bazează, în cea mai mare parte, pe conceptul tradițional Chinezesc al peisajelor naturale și ale vieții pașnice și au capacitatea de a arăta conceptele culturale acumulate de rațiunea chineză prin obiectivul aparatului de fotografiat.

Wing Chiu LAI este un cunoscut artist fotograf în Macau. A studiat fotografia alb-negru, începând cu anul 1967. A început să studieze creația de artă fotografică, din anul 1975. În anul 1978 a fondat The Photography Salon Society of Macau și a devenit președintele fondator al acestuia. Cu lucrările sale a participat la diferite expoziții internaționale organizate în diferite țări ale lumii, la care a obținut mai multe premii și medalii.

A obținut o bursă al Royal Photography of Great Britain (PRPS), și a devenit membru of New York Photography of Photogrpahy Society of United States și alte distincții.

Vernisajul expoziției va avea loc astăzi, 2 octombrie 2019, ora 18.00, organizatorii invitându-i pe toți iubitorii fotografiei să participe. Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Bot Gyula, AFIAP, președintele Fotoclubului “Marx József” din Târgu-Mureș. La eveniment vor participa președintele Asociației Internaționale “Euro Foto Art” Ștefan Tóth, AFIAP, și consilierul Sorin Tăbăcaru, respectiv președintele China Photo Network Online din Zhuha, artistul fotograf Weilu Chen, care va fi însoțit de artiști fotografi din China, Dan Chen, Ruisheng Zhu, Hui Zhang, Yanming Zhu. La eveniment au fost invitați să participe și demnitarii locali și județeni din Târgu-Mureș.

Momentele muzicale vor fi oferite de reprezentantul formației “Duo Varadiensis” din Oradea, după aranjamentele pentru violă solo a artistului Thurzó Sándor József care va interpreta mai multe piese din repertoriul muzicii clasice chinezești.

Expoziția artiștilor fotografi din România și China, organizată în parteneriat cu Fotoclubul “Marx József” din Cetatea medievală Târgu-Mureș va rămâne la dispoziția publicului vizitator, timp de o lună, accesul fiind gratuit.

Organizarea ediției a VII-a a Festivalului Fotografiei Chinezești în România a fost posibilă datorită sprijinului financiar primit din partea Consiliului județean Bihor, prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte, China Photo Network Online Zhuhai (China), Asociației Internaționale “Euro Foto Art”, respectiv din partea unor persoane iubitoare de fotografie, cu suflet foarte mare, din România și China.

Lasă un comentariu