PROGRAMUL RABLA PLUS, PRELUNGIT PÂNĂ LA 11 OCTOMBRIE!

Distribuie pe:

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunță că a prelungit termenul până la care firmele se pot înscrie în programul guvernamental Rabla Plus, prin intermediul căruia statul oferă bani pentru achiziționarea de mașini electrice.

Termenul inițial era 30 septembrie, însă, ca urmare a suplimentării cu 20 de milioane de lei a bugetului alocat programului Rabla Plus, pentru persoanele juridice, ANM a prelungit termenul limită, până la data de 11 octombrie 2019.

Reamintim că, prin programul Rabla Plus, firmele pot cumpăra mașini cu propulsie pur electrică sau hibridă noi, care nu au mai fost înmatriculate niciodată.

Valoarea unui ecotichet Rabla Plus este de până la 45.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric, și de 20.000 lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid, cu sursă de alimentare externă și care are emisii de CO2 de până la 50 g/km.

În cursul unui an, firmele pot utiliza doar un ecotichet pentru cumpărarea unui singur autovehicul electric sau hibrid, dar pot cumpăra mai multe astfel de mașini, utilizând câte un ecotichet pentru achiziția fiecăreia dintre ele. Spre deosebire de programul Rabla Clasic, la solicitarea de ecotichete prin programul Rabla Plus nu este nevoie de casarea unei mașini vechi.

Totuși, firmele pot casa și mașini mai vechi de opt ani, prin intermediul programului Rabla Clasic, caz în care acestea pot utiliza cele două ajutoare financiare (ecotichetul și prima de casare, în valoare de 6.500 de lei) pentru achiziția unei singure mașini electrice sau hibride, astfel că valoarea totală a ajutorului de la stat ar putea ajunge până la 51.500 de lei.

Înscrierile în programul Rabla Clasic se fac tot până la 11 octombrie 2019.

Lasă un comentariu